Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde lychees recept
Gevulde lychees recept

Gevulde lychees


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de citroen, rasp het geel van de citroen en pers de citroen uit.
Laat de lychees en de mango uitlekken en vang het sap op.
Vul de siroop van de lychees aan met water tot u 3 deciliter vocht heeft en meng dit goed.
Doe de maïzena in een steelpan en roer die met een beetje siroop tot een glad papje.
Voeg de rest van de siroop beetje bij beetje en onder voortdurend roeren toe.
Voeg het citroensap en de geraspte citroenschil toe, laat het op laag vuur indikken, neem het dan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
Klop de crème fraîche en roer deze door de ingedikte siroop.
Zoek gave lychees uit en leg ze apart. Snijd de andere fijn en roer ze door de pudding.
Snijd de mango in stukjes en vul de lychees met mango.
Doe op elke lychee een extra schepje mango tot ½ cm boven de rand.
Roer de resterende stukjes mango door de pudding.
Giet de pudding in een ronde vorm (25 cm doorsnee) en leg de lychees langs de rand.
Laat de vorm in de koelkast staan tot u het dessert opdient.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde lychees recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven