Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gemblong (rijstballetjes met een suikerlaagje) recept
Gemblong (rijstballetjes met een suikerlaagje) recept

Gemblong (rijstballetjes met een suikerlaagje)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de ketan voor 1 uur in water weken.
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
Stoom de ketan circa 15 minuten, haal het uit de pan en houd dit apart.
Breng in een pan het water aan de kook en voeg de daun pandan en zout toe.
Voeg de ketan toe en roer tot al het water is opgenomen.
Voeg dan de kokos erbij en roer het geheel nogmaals goed door. Doe de ketan over in de stoompan en stoom de ketan voor circa 20 minuten tot het gaar is.
Verwijder de daun pandan en plet de ketan als het nog warm is.
Neem een eetlepel ketan en vorm hier een plat balletje van.
Verhit de olie en frituur de balletjes tot goudbruin.
Laat ze uitlekken in een vergiet.
Verhit voor het suikerlaagje het water en voeg suiker, gula djawa, daun pandan, kaneel, een paar druppels bananenessence en zout toe.
Roer dit door tot het schuimt.
Doe de gefrituurde balletjes hierin en het sesamzaad en roer het goed door.
Doe het vuur uit en blijf het voorzichtig omscheppen tot alles is bedekt met het suikerlaagje.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gemblong (rijstballetjes met een suikerlaagje) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven