Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Geglazeerde winterpeen recept
Geglazeerde winterpeen recept

Geglazeerde winterpeen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de peen met een dunschiller en snijd hem in diagonale schijfjes van ca. cm.
Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Bak hierin de sjalotjes 4 minuten zachtjes aan. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen. Voeg als de sjalotjes zacht beginnen te worden de chilipoeder, zout en peper toe en bak nog 1 minuutje. Voeg dan wortels, wijn en ahornsiroop toe. Breng aan de kook en laat zachtjes 20 minuten koken met het deksel op de pan. Voeg azijn toe en kook zonder deksel tot het vocht stroperig begint te worden. Dit duurt waarschijnlijk 4 minuten. Blijf erbij! Dit mag niet aanbranden. Haal van het vuur en bestrooi met wat verse koriander.

Serveersuggesties

Lekker bij gebakken zalm.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit geglazeerde winterpeen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven