Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Falafel (tuinbonen koekjes) recept
Falafel (tuinbonen koekjes) recept

Falafel (tuinbonen koekjes)


Ingrediënten


11

Bereidingswijze


Week de tuinbonen een nacht in lauw water.
Maak de uien schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflookschoon en pers deze fijn.
Was de peterselie en dille en hak dit zeer fijn.
Spoel de bonen af en laat ze goed uitlekken.
Verwijder bij de grote bonen de velletjes.
Pureer de bonen samen met de uien en alle kruiden, behalve de komijnzaadjes.
Er moet een dikke pasta ontstaan.
Maak van deze pasta met de hand balletjes ter grootte van een walnoot.
Druk de balletjes een beetje plat en wentel ze door de komijnzaadjes (het komijnzaad moet goed blijven plakken).
Laat ze een half uurtje liggen.
Verwarm de olie in een pan.
De olie is heet genoeg, als hij begint te walmen.
Zet het vuur wat lager en frituur de balletjes in 6.5 minuten.
De balletjes zijn gaar als ze tussen goudbruin en donkerbruin zijn gekleurd.
Laat de falafelballetjes goed uitdruipen.
Serveer ze met salata tahina, pitabrood en schijfjes citroen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit falafel (tuinbonen koekjes) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven