Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Empal Jawa (gemarineerd gebakken vlees) recept
Empal Jawa (gemarineerd gebakken vlees) recept

Empal Jawa (gemarineerd gebakken vlees)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vlees in repen van 2,5 x 2,5 cm bij 8 cm.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de sjalotten schoon en snijd deze in ringetjes.
Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.
Verwijder de zaden en zaadlijsten ui de pepers en hak deze fijn.
Wrijf het vlees in met zout, peper, tamarindesap en de gestampte ingrediŽnten.
Laat dit 30 minuten marineren.
Schenk het water bij het vlees en smoor het vlees op laag vuur tot al het vocht is verdampt.
Verhit de olie op middelhoog vuur.
Bak het vlees gaar, laat het uitdruipen en doe het op een schotel.
Garneer de schotel met de gefruite uitjes.
Serveer het gerecht met gekookte witte rijst en andere gerechten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit empal jawa (gemarineerd gebakken vlees) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven