Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Daging Babi Dengan Pisang, Kacang Mete Mais (gebakken speklapjes)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de ui schoon en snij deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.
Maak de tomaatjes schoon en snij deze door midden.
Maak de paprika’s schoon en snij deze in blokjes.
Maak de bananen schoon en snij deze in stukjes .
Hak de cashewnoten doormidden.
Snij de speklappen in reepjes.
Wrijf de ui, knoflook, gember, ketoembar, sereh, djinten en sambal fijn in een vijzel tot een homogene kruidenpasta.
Bestrooi de halve tomaatjes met een laag suiker.
Zet water op voor de rijst en kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Verhit olie in de wok en bak de kruidenpasta op een middelhoog vuur tot deze gaat geuren.
Voeg de reepjes spek toe aan de gebakken kruidenpasta.
Bak nog 8 minuten op middelhoog vuur en voeg de ketjap manis toe.
Schep het geheel regelmatig goed door.
Na 2 minuten bakken en de kokos toevoegen.
Bak ondertussen de cashewnoten, mais en de paprika in een koekenpan.
Voeg na 7 minuten de cherrytomaatjes en stukjes banaan toe en bak een minuut mee.
Garneer met een blaadje spinazie en basilicum.

Serveersuggesties

De rijst in een bergje in het midden van een platte schaal. Schep de speklapjes er in een ring omheen en daar over het baksel van de tomaatjes en mais. Leg er wat spinazie en basilicum blaadjes om heen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit daging babi dengan pisang, kacang mete mais (gebakken speklapjes) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Daging Babi Dengan Pisang, Kacang Mete Mais (gebakken speklapjes) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Moet je echt eens maken, is heerlijk. Groetjes, Jaccor
    Jaccor gaf dit recept op 24 november 2014 5 uit 5 sterren
  • Lijkt heerlijk Jacco, een authentiek recept?
    Ma-griet gaf dit recept op 24 november 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven