Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Brinjal pahi (Ingemaakte aubergines) recept
Brinjal pahi (Ingemaakte aubergines) recept

Brinjal pahi (Ingemaakte aubergines)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Hak de gemberwortel fijn.
Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de pepers en snijd deze fijn.
Snijd de aubergines in dunne plakken, wrijf ze in met zout en kurkuma en leg ze in een kom. Laat ze ± 1 uur staan.
Giet de vloeistof eraf en vloei de aubergines af op keukenpapier.
Verhit ± 2˝ cm olie in een pan en bak de plakjes aubergine heel langzaam tot ze aan beide kanten bruin zijn.
Haal de plakjes uit de olie en leg ze in een kom.
Bewaar de olie voor verder bakken.
Doe het mosterdzaad en de azijn in een blender en maal tot de mosterd helemaal fijn is.
Voeg de ui, knoflook en gember toe en maal weer tot een smeuďge pasta is verkregen.
Zet dit apart.
Doe de koriander, komijn en venkel in een kleine pan en verhit die zachtjes onder schudden of roeren tot het mengsel lichtbruin is (u kunt in plaats hiervan ook 1˝ eetlepel Ceylonees kerriepoeder nemen).
Knijp de tamarindepulp uit in heet water, pers het door een zeef en verwijder de zaden.
Gebruik het vocht.
Verhit ˝ kop reeds gebruikte olie en bak het gemalen mengsel van mosterd etc. 5 minuten.
Voeg het koriandermengsel (of de kerriepoeder) toe, gevolgd door de pepers, kaneel, chilipoeder en het tamarindevocht.
Voeg de gebakken aubergineplakken toe en nog wat olie, die in de kom is achtergebleven.
Roer, bedek de pan en laat het gerecht 1 5 minuten pruttelen.
Neem de pan van het vuur en voeg onder roeren de suiker toe.
Voeg naar smaak eventueel extra zout toe.
Laat de aubergines goed afkoelen en bewaar ze in droge potten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit brinjal pahi (ingemaakte aubergines) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven