Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boneka Domba Dengan Jeruk (gevulde lamsrollade met sinaasappelsaus uit de oven} recept
Boneka Domba Dengan Jeruk (gevulde lamsrollade met sinaasappelsaus uit de oven} recept

Boneka Domba Dengan Jeruk (gevulde lamsrollade met sinaasappelsaus uit de oven}


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven op 220C voor.
Been de lamsbout uit en ontdoe het vlees van overtollig vet.
Rooster de sneetjes brood licht en verkruimel dit tot het fijn is.
Maak de rozemarijn schoon en hak deze heel fijn..
Maak de walnoten schoon en hak deze grof door.
Maak de sinaasappels schoon en rasp de schil rondom (let op alleen de toplaag raspen).
Pers de sinaasappels uit en bewaar het sap.

Meng in een schaal het broodkruim, de rozemarijn en de walnoten.
Voeg de sinaasappel jam, met de rasp en het sap aan toe.
Meng het geheel lichtjes door tot een homogene broodmassa.

Houd 1 theelepel geraspte sinaasappelschil, 2 eetlepels sinaasappeljam apart houden voor de saus.

Leg de lamsbout met de buitenzijde open op een plank.
Bestrooi de binnenzijde van de bout met een heel klein beetje peper en zout naar smaak.
Druk de vulling in de holte van het vlees met de broodmassa.
Rol het vlees zo strak mogelijk op en bind het geheel goed op met keukentouw.

Leg het vlees in een braadslee en wrijf de buitenzijde in de boter.
Zet de braadslee onafgedekt 12.5 minuten op 220C in de oven.
Temper de oven tot 180C en dek het geheel af met aluminiumfolie, gaar het vlees in 1-1,5 uur tot het gaar is.
Schep het vocht uit de braadslee regelmatig over het geheel om uitdroging te voorkomen.
Neem het vlees uit de braadslee dek het af met aluminiumfolie en laat het vlees 30 minuten rusten.

Zet de braadslee op laag vuur.
Voeg de druivensap toe en meng die met de aanbaksels.
Breng het mengsel aan de kook, temper het vuur, laat het tot een dunne saus inkoken.
Voeg de achtergehouden sinaasappelrasp en sinaasappeljam toe.
En roer het geheel tot een gladde saus.

Verwijder het touw van het vlees.
Snij het vlees in plakken van 5 mm dik.
Serveer saus er apart bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit boneka domba dengan jeruk (gevulde lamsrollade met sinaasappelsaus uit de oven} recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven