Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Blini's


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verkruimel de gist in een kommetje en roer er 1,5 deciliter melk door.
Doe 100 gram boekweitmeel in een schaal en roer het gistmengsel erdoor.
Laat het beslag afgedekt op een warme plaats 1-1,5 uur rijzen.
Roer de eidooiers los met de suiker en zout.
Laat 15 gram boter in 1 deciliter melk smelten en klop dit samen met het dooiermengsel door het gerezen beslag.
Schep er de bloem en 50 gram boekweitmeel door en klop het beslag enkele minuten door.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
Laat het beslag afgedekt nog 25 minuten rijzen.
Smelt in het koekenpannetje een klontje boter en schenk zoveel beslag in de pan tot de bodem net is bedekt. Bak de blini aan de onderkant bruin.
Keer hem en bak de andere kant.
Bak de overige blini's op dezelfde wijze.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit blini's recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven