Biryani (rijst met heet gekruid vlees)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Koekenpan
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in stukken.
    Hak de peterselie fijn.
    Verwijder het zaad en zaadlijsten van de pepers en snijd deze in ringetjes.
    Was de rijst en laat deze uitlekken.
    Maak de knoflook schoon en pers deze uit.
    Maak van het vlees als volgt een bouillon:
  2. Bedek het vlees tot ± 10 cm met koud water en voeg de peterselie, het , het , ½ pijpje , de pimento en de toe.
    Breng het geheel aan de kook.
    Haal het schuim er met een schuimspaan af en laat door sudderen tot het vlees mals is (1-3 uur, afhankelijk van de soort vlees en de grootte van de stukjes).
    Haal het vlees uit de pan, maak het droog en pers de bouillon door een zeef.
    Van deze bouillon kunt u een heerlijke soep maken door stukjes bleekselderij, bloemkool, uienringen en ontvelde tomaten (deze het laatst) toe te voegen en te koken.
    Tevens kunt u wat extra kruiden toevoegen, zoals tijm, oregano, dragon en stukjes bieslook.
    Doe de kruidnagels en de rest van het pijpje , in stukjes, in een zakje van neteldoek (ook kunt u en kaneelpoeder direct aan de toevoegen (maar neem hiervan niet te veel!).
    Maak boter en/of olie heet en bak de hierin, goed roerend, met 3/4 van de hoeveelheden , koriander, en cayennepoeder.
    Voeg, als de rijstkorrels bijna doorzichtig zijn geworden, het zakje van neteldoek met inhoud (of kruidnagel- en kaneelpoeder), de peperkorrels, de gewassen rozijnen en/of , de knoflook en voldoende water om de met 2-3 cm te bedekken toe.
    Voeg wat toe, breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur door sudderen.
    Smelt intussen boter in een braadpan of grote koekenpan en bak het vlees met de rest van de , koriander, en cayennepoeder goed bruin.
    Neem het vlees dan uit de pan.
    Verdeel de in vieren, scheid ze in lagen en bak ze snel in het bakvet van het vlees zodat ze wel bruin worden, maar nog steeds knapperig zijn (dus niet te gaar).
    Voeg de geroosterde en het vlees toe, meng alles goed en houd het warm.
    Voeg, als de gaar is, de inhoud van de braadpan toe, meng goed en verhit het geheel even goed.
    U kunt de en het vlees ook apart serveren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
602 kcal
30%4214 kcal
Vetten
14 g.
20%98 g.
Waarvan verzadigd
4 g.
20%28 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
7%14 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
14%0 g.
Koolhydraten
77 g.
29%539 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%14 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Biryani (rijst met heet gekruid vlees)