Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bebek Pedis (pittige eend) recept
Bebek Pedis (pittige eend) recept

Bebek Pedis (pittige eend)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de uien schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en snijd deze in dunne plakjes.
Maak de lomboks schoon en snijd deze in ringetjes.
Snijd de eend in grote stukken.
Laat in de wok de olie goed heet worden en frituur hierin de stukken eend mooi bruin.
Nadat de eend stukken bruin zijn geworden, uit de olie halen en eventjes neer leggen op een stukje keukenpapier zodat de olie uit de kip trekt.
Fruit de uien en knoflook tot deze glazig worden.
Voeg de lomboks toe.
Voeg ze met de overige boemboes (blaadjes salam, laos, sambal etc.) toe en fruit ze even mee.
Doe dan de stukken gebakken eend erbij.
Los de assem op in water en voeg dit ook toe samen met de tomatenpuree.
Laat het geheel ongeveer een half uurtje op een heel klein vuurtje sudderen, totdat de eend gaar is.

Serveersuggesties

Verwijder voor het opdienen de blaadjes en de laosschijfjes. Lekker met nasi putih (witte rijst).

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bebek pedis (pittige eend) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven