Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Balado Dendeng hijau (krokant gebakken rundvlees met sambal) recept
Balado Dendeng hijau (krokant gebakken rundvlees met sambal) recept

Balado Dendeng hijau (krokant gebakken rundvlees met sambal)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de djahe en rasp deze fijn
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn
Maak de lomboks en snij deze in dunne ringetjes
Maak de sjalotjes schoon en snipper seze fijn
Maak de tomaten schoon en snij deze in stukjes
Wrijf de ingredienten voor de boemboe fijn in een vijzel tot een mooi kruidenpaste
Kook het vlees met de bumbu in het (kokos)water gaar en bewaar de bouillon.
Snij het vlees in 1 cm. dunne plakken en sla ze zo plat mogelijk met een vleeshamer.
Verhit wat olie en bak het vlees mooi bruin van kleur.

Voor de sambal
Verhit de olie en fruit de lomboks en de sjalotten tot het gaat geuren.
Voeg 50 ml. bouillon toe en laat dit inkoken tot de gewenste dikte.
Voeg de tomaten en het limoensap toe en stoof de tomaten gaar.
Serveer de sambal over de plakken vlees.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit balado dendeng hijau (krokant gebakken rundvlees met sambal) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven