Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Baingan Bharta (aubergine curry) recept
Baingan Bharta (aubergine curry) recept

Baingan Bharta (aubergine curry)


Ingrediënten


Bereidingswijze


De oven voorverwarmen op 230C.
Maak de uien schoon en snijd deze in dunne plakjes.
Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de tomaat schoon en snijd deze in srukjes.
Maak de pepers schoon en snijd deze in hele dunne ringetjes.
Leg de aubergine op een middelgrote bakplaat. 25 minuten bakken tot de aubergine gaar is.
Uit de oven halen en laten afkoelen, vervolgens de schil verwijderen en in stukjes snijden.
In een middelgrote sauspan op een middelhoog vuur de olie verwarmen. Komijnzaad en ui toevoegen. Bak de ui tot deze glazig ziet.
Gember, knoflook, kerriepoeder en tomaat toevoegen, en 1 minuut verder bakken.
Yoghurt erdoor roeren.
Aubergine en pepers toevoegen en met zout op smaak brengen. Afdekken en 10 minuten op een hoog vuur laten inkoken.
Deksel verwijderen, vuur laag zetten en 5 minuten verder laten koken. Garneren met koriander alvorens te serveren.

Allergenen Informatie

Voor dit baingan bharta (aubergine curry) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven