Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Atjar Djahe (gemberwortel op zuur) recept
Atjar Djahe (gemberwortel op zuur) recept

Atjar Djahe (gemberwortel op zuur)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de gemberwortel zo dun mogelijk.
Rasp hem en meng het door de suiker.
Brand onder voorzichtig roeren in een pan met een dikke bodem de suiker tot karamel.
Het moet goudgeel van kleur zijn.
Haal de pan van het vuur en voeg er het warme water bij.
Breng de massa, nadat het opgehouden geeft met schuimen, opnieuw aan de kook en laat het zachtjes koken tot alle karamel is opgelost. Voeg er azijn en ketjap aan toe en bind de saus met de aangelengde ma´zena.
Roer er tenslotte de gember doorheen.

Serveersuggesties

Dit gerecht is in afsloten pot 2 weken houdbaar in de koelkast.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit atjar djahe (gemberwortel op zuur) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven