Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ajam garam masala ( kip in kerriesaus van hele kip) recept
Ajam garam masala ( kip in kerriesaus van hele kip) recept

Ajam garam masala ( kip in kerriesaus van hele kip)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de uien schoon en snij 1 ui in grove ringen en 2 fijn snipperen.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Maak de peterselie schoon en hak deze zeer fijn.
Trek een halve liter bouillon van de kip, peterselie, 1 fijngesneden ui, peper, zout en de laurierblaadjes.
Als de kip gaar is de pan van het vuur halen en de kip eruit halen en laat het geheel afkoelen.
Pluk de kip in kleine stukjes en leg het apart in een schaaltje.
Zeef de bouillon.
Verhit de olie in de wok.
Fruit de knoflook met de andere fijngesneden ui, paprikapoeder en met kerrie, tot het geheel begint te geuren.
Voeg dan de bloem toe.
Schep het geheel goed door en bak de bloem gaar.
Voeg dan de bouillon toe.
Laat het geheel op een klein vuur tot een dikke saus worden.
Schep het geheel regelmatig goed door om aanzetten te voorkomen.
Daarna kan de geplukte kip erbij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ajam garam masala ( kip in kerriesaus van hele kip) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven