Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardappel Galette met honing en limoen recept
Aardappel Galette met honing en limoen recept

Aardappel Galette met honing en limoen


Ingrediënten


Bereidingswijze


In een grote koekenpan op een laag vuur de boter smelten. Schuim en witte deeltjes met een schuimspaan voorzichtig afscheppen tot boter helder is en warm houden. Thijmblaadjes van de takjes nemen. In kom honing, limoensap en thijm doorroeren. Aardappels schillen, wassen en in heel dunne plakjes snijden. In een grote koekepan met anti-aanbaklaag 2 eetlepels boter scheppen. Daarop 1/3 deel van de aardappels dakpansgewijs op schikken, dun bestrijken met boter en 1/3 deel van het honingsausje en kruiden met peper en zout. Op dezelfde manier nog 2 lagen maken. Hitte bestendig bord iets kleiner dan de koekepan op de aardappels leggen. Ca. 20 min. bakken en halverwege baktijd het bord verwijderen. Aardappelkoek op een bord laten glijden, ander bord erop leggen, draaien en koek weer in de koekepan terug laten glijden. Op een laag vuur nog ca. 15 min. goudbruin en gaar bakken.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit aardappel galette met honing en limoen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven