Bebek Smoor (gestoofde eend)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
    Maak de knoflook schoon en snijd deze in dunne plakjes.
    Maak de schoon en snijd deze in dunne ringetjes.
    Snijd de in blokjes.
    Verhit de olie en in een pan met dikke bodem en bak daarin de blokjes eend bruin en gaar.
    Haal de blokjes er dan met een schuimspaan uit en zet even apart.
    In het overgebleven vet de uien, knoflook, lombok en nasigroentes aanfruiten.
    Dan het kopje bouillon er bij en de ketjap, , azijn, , bruine suiker, en kruiden er bij doen en goed doorroeren.
    Nu de eend er weer bijvoegen en het geheel gaar smoren en sudderen.
    Vlak voor het opdienen de taugé er bij, zodat die nog enigszins knapperig blijft
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • kippenbouillon kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
  • pindakaas, ketchup, kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • ketjap manis, ketchup, basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en kippenbouillon
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in ketchup
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pindakaas en kippenbouillon kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
337 kcal
16%1348 kcal
Vetten
19 g.
28%76 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
8%92 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bebek Smoor (gestoofde eend)