Ingrediënten

+ -
print

Garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Braadslee
  • Pan
  • Oven
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Halveer de in de lengterichting.
    Maak de schoon en snipper deze fijn.
    Maak de knoflook schoon en snipper deze heel fijn.
    Hak de fijn.
    Leg de met de gesneden kant omhoog in een braadslee.
    Giet het erbij, voeg de laurier toe en dek de slee stijf af met aluminiumfolie.
    Pocheer de 25 minuten in een op 160 °C voorverwarmde oven, of tot ze gaar zijn.
    Smelt de in een pan met dikke bodem.
    Voeg en knoflook toe en fruit ze op een laag vuur in 4-5 minuten zacht.
    Kneus het iets en voeg toe met , lavaszaad en .
    Roer goed en bak de ingrediënten nog 2-3 minuten.
    Haal de gepocheerde uit de pan en dep ze droog met keukenpapier.
    Rol ze tot vlak op de schil uit met een scherpe theelepel.
    Prak het vruchtvlees, voeg dit aan het specerijmengsel toe en roerbak de puree 2-3 minuten.
    Grilleer de uitgeholde 5 minuten tot ze mooi droog zijn en vul ze met het gekruide mengsel.
    Schik ze op een warme schotel, garneer met koriander en pepers en dien op.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ghee is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ghee is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
87 kcal
4%348 kcal
Vetten
2 g.
2%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%76 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Balgan (Gevulde aubergines)
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • groentegerechten
  • Balgan (Gevulde aubergines)