Ingrediënten

+ -
print

Voor het beslag:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Wok
  • Oven
  • Rasp
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de taugé schoon.
    Maak de schoon en rasp deze fijn.
    Pel de .
    Hak de zeer fijn.
    Maak de schoon en snijd deze in dunne ringetjes.
    Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
    Kluts het .
    Meng de knoflook en het goed door elkaar.
    Meng alle ingrediënten voor het beslag.
    Verhit de in de wok of frituurpan tot 180 -190 graden celsius.
    Intussen de droge ingrediënten met het beslag heel goed mengen.
    Schep het geheel goed door tot een homogene massa.
    Als de goed heet is, zet je 3 lepels in de hete .
    Wacht even tot de lepels goed heet zijn.
    Haal telkens 1 lepel uit de en schep een lepel van het taugé-wortelmengsel.
    Zet de lepel in de tot het mengsel loslaat van de lepel.
    Laat het mengsel verder bruinbakken.
    Er kunnen telkens een paar gevulde lepels tegelijkertijd gebakken worden.
    Als de bakwans lichtbruin zijn, haal je deze uit de en laat ze in een met keukenpapier bekleed vergiet uit lekken.
    Houd de bakwans in de voorverwarmde oven warm.
    Serveer de bakwan met een ketjapsaus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderie is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brioche
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
301 kcal
15%1204 kcal
Vetten
17 g.
25%68 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%76 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bakwan (groenteballetjes)