Ingrediënten

+ -
print

Ingrediënten voor de broodjes:

Ingrediënten voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Bereiding van het deeg:
    Week de gist in 3 deciliter lauw water en de suiker.
  2. Meng het goed en laat het 10 minuten staan.
    Kneed de gist, water en suiker met de bloem, eieren, zout en de rest van het water goed door elkaar.
    Laat het 1 uur rijzen.
    Kneed het deeg nogmaals goed door en laat het nog eens 30 minuten rijzen.
    Bereiding van de vulling:
    Laat de katjan indo een nacht weken in water
    Kook de katjan indo net onder water staand (voeg zout naar smaak toe)zolang dat ze zacht worden.
    Voeg de goela djawa en daun pandan toe en laat dit mee koken tot de suiker is gesmolten en het geheel wat is gebonden.
    Het geheel goed blijven roeren i.v.m.
  3. aanbranden.
    Voeg de kokosmelk toe en bind het geheel met bloem tot het dik is.
    Haal de pandan er uit en laat het afkoelen.

    Eind bereiding:
    Maak 24 bolletjes van het deeg.
    Maak ze met de hand plat en doe er een eetlepel van de vulling op het deeg en maak er een bal van.
    Zorg dat het deeg goed rond de vulling zit en dat de vulling goed ingesloten zit.
    Leg de ballen op het bakpapier en laat ze onder een vochtige doen nogmaals 20 minuten rijzen.
    En stoom de ballen in ongeveer 25 minuten gaar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • broodjes en gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in broodjes, tarwebloem, bloem
  • suiker en rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in broodjes
  • broodjes kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in broodjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in broodjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in broodjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
34 kcal
1%816 kcal
Vetten
0 g.
1%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bahpau met katjang idjo (deegwaren met gekruide groente)
  • Home
  • Recept
  • Hapjes
  • Bahpau met katjang idjo (deegwaren met gekruide groente)