Babi masak habang (varkensvlees met tomatensausje)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vlees
 Bijpassend: voorgerechten & nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
 
Keukenspullen
- Vijzel
- Pan
Bereidingswijze
- Snij de  in stukjes mengen met  en  even laten staan. 
 De bruin geroosterde uit de pan nemen en hak deze fijn.
 Ontvel de verwijder de pitjes en snij deze fijn
 Maak de schoon en snipper deze fijn
 Maak de schoon en pers deze fijn
 Maak de schoon en snij deze in stukjes
 Maak de schoon en snipper deze fijn
 Wrijf in een vijzel de ingredienten voor de boemboe tot een fijne pasta
 Voeg de kermirienootjes aan de pasta toe
 De boemboe in een grote pan 5 minuten laten bakken
 Het vlees toevoegen en mee laten bakken.
 bijgieten, aan de kook brengen, vuur laag zetten en zachtjes laten koken tot de helft is ingekookt.
 er bij doen.
 Saus verder op smaak maken en 5 minuten laten doorkoken.
 
 Warm opdienen met rijst of eventueel pasta en gekookte groenten.
Ook lekker om te maken
- 
      
      
      Recept
         Babi masak mosterd (hamlapjes met mosterd smaak)455m Babi masak mosterd (hamlapjes met mosterd smaak)455m
- 
      
      
      Recept
         Kari djawa (pittig varkensvlees in kokosmelk)41u Kari djawa (pittig varkensvlees in kokosmelk)41u
- 
      
      
      Recept
         Babi boemboe hijau (varkenshaas met groene boemboe)445m Babi boemboe hijau (varkenshaas met groene boemboe)445m
- 
      
      
      Recept
         Babi roedjak (fijn gekruid licht zuur varkensvlees)440m Babi roedjak (fijn gekruid licht zuur varkensvlees)440m
- 
      
      
      Recept
         Babi goelai kling (mild gekruid varkensvlees)455m Babi goelai kling (mild gekruid varkensvlees)455m
- 
      
      
      Recept
         Varkensvlees in tomaten paprika saus455m Varkensvlees in tomaten paprika saus455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
 Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
| Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
|---|---|---|---|
| Calorieën | 1323 kcal | 66% | 5292 kcal | 
| Vetten | 21 g. | 30% | 84 g. | 
| Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Zout | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. | 
| waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. | 
| Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. | 
| Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. | 
| Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |