Babi ketjap van Kees

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Maak een papje van 2 eetlepels , 1 flinke eetlepel , 1 theelepel en de kruiden.
    Kwast hiermee de flink in en laat dit een uur marineren.
    Verhit de wok op een hoog vuur en bak de beide daarin om en om bruin. (geen in de pan, de marinade is voldoende).
    Snijd de in ringen en de in stukken.
  2. Neem de uit de pan en doe er een scheutje in.
  3. Bak eerst de en voeg iets later de toe.
    Snijd ondertussen de hamlap in repen van ca. 1 x 1 cm.
  4. Als de begint te kleuren, voeg dan de repen hamlap toe.
  5. Bak even lekker door en voeg dan zoveel ketjap toe dat de massa net onder de ketjap staat.
  6. Laat vervolgens ongeveer 10 minuten sudderen op een middelmatig tot laag vuur.
  7. Neem de pan van het vuur en voeg maizenapoeder toe onder voortdurend omroeren.
  8. De saus moet licht gebonden zijn, niet teveel.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal badjak en olie
  • sambal badjak kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal badjak
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal badjak
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal badjak
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Babi ketjap van Kees heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 2 recensies
RESET

Het was heerlijk! Ik heb nog een eetlepel citroenazijn toegevoegd. Het vlees was supermals. Dit maken we vaker! Bedankt!
22 september 2015
Misschien is het verstandig om de hoeveelheden precies te vermelden. Denk aan je de meng verhouding. Hiermee maak je het makkelijker voor de minder ervaren koks onder ons.
jaccor 26 mei 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2140 kcal
107%4280 kcal
Vetten
24 g.
34%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
25 g.
9%50 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Babi ketjap van Kees