Atjar Telor (ei op zuur)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
 
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- Kook eerst de  hard in . 
 Wrijf de kemirinoten, de , de gember en de fijn tot een pasta.
 Verhit in een wok de en fruit de boemboe voor 1 minuut.
 Voeg dan de , de gehalveerde en het toe en stoof dit nog 3 minuten
 Bewaar het geheel in een schone en vetvrije pot
 Zorg er voor dat de onder de vloeistof staan
 Laat het geheel een paar dagen in de pot zitten voor een goede smaak.
Ook lekker om te maken
- 
      
      
      Recept
         Atjar campur (koude groente op zoet/zuur)440m Atjar campur (koude groente op zoet/zuur)440m
- 
      
      
      Recept
         Atjar kuning (zoet zure komkommer en sjalotjes)445m Atjar kuning (zoet zure komkommer en sjalotjes)445m
- 
      
      
      Recept
         Atjar Ketimun dan Kacang (komkommer met pinda’s op zuur)420m Atjar Ketimun dan Kacang (komkommer met pinda’s op zuur)420m
- 
      
      
      Recept
         Atjar Jagung (mais op zuur)435m Atjar Jagung (mais op zuur)435m
- 
      
      
      Recept
         Atjar Djahe (gemberwortel op zuur)415m Atjar Djahe (gemberwortel op zuur)415m
- 
      
      
      Recept
         Ikan atjar kering (zoetzure makreel)450m Ikan atjar kering (zoetzure makreel)450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
 Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
| Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
|---|---|---|---|
| Calorieën | 152 kcal | 7% | 608 kcal | 
| Vetten | 11 g. | 16% | 44 g. | 
| Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Zout | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. | 
| waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. | 
| Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. | 
| Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. | 
| Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |