Aspergesoep met zalmballetjes

Ingrediënten

+ -
print

Zalmballetjes:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Blender
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. schillen en in de bouillon in ca. 15 minuten koken.
    De laatste 5 minuten van de kooktijd de gesneden sjalot en het 1/2 toevoegen.
    Groenten uit de bouillon nemen en knoflook verwijderen.
    De kopjes van de snijden en apart houden.
  2. De rest van de samen met de sjalotjes en de bouillon in de blender pureren en door een zeef passeren.
    De bouillon weer aan de kook laten komen en op smaak brengen met en .
    Bereid de zalmballetjes door de klein te snijden en vervolgens samen met de eigelen, crème fraise, en in de blender te pureren.
    De verkregen puree goed door laten koelen.
  3. Daarna met 2 lepeltjes balletjes vormen en deze in de visbouillon gedurende 1½ minuut pocheren.
    Meng eigelen met de room zodat een luchtige room ontstaat.

    Uitserveren:
    Aspergekoppen en zalmballetjes verdelen over de voorverwarmde soepkoppen, aanvullen met soep en daarna 1 lepel room toevoegen en direct uitserveren.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon en visbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon en visbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • runderbouillon en visbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eigeel en eigeel
  • runderbouillon en visbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon en visbouillon
  • room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon en visbouillon
  • zalm en visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
153 kcal
7%612 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aspergesoep met zalmballetjes