Aspergesalade met parmezaanchips

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Rasp de parmezaan.
  2. Beleg een bakplaat met bakpapier en strooi de kaas in een rechthoek van ca. 1/2 cm overheen.
  3. Bak de kaas 5-8 minuetn in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  4. tot de parmezaan diepbruin is gesmolten.
  5. Laat de kaas afkoelen.
  6. Was de en snijd de houtige uiteinden af.
  7. Schil de , laat eventueel een deel van de groene blaadjes eraan zitten en was de .
  8. Snijd de toppen van de en snijd de rest van de in schijfjes.
  9. Snijd de toppen van de en de in de lengte doormidden, of in vieren, Gaar de ca. 6 minuten afgedekt in een laagje water met .
  10. Voeg na 3 minuten de toe.
  11. Giet de en af en laat ze afkoelen.
  12. Snijd de plakjes ham in de lengte doormidden.
  13. Bak de ham knapperig in 1 eetlepel en haal hem uit de pan.
  14. Roer de en het door het bakvet en breng op smaak.
  15. Roer er 2-3 eetlepels doorheen.
  16. Giet het mengsel door de en .
  17. Breek de parmezaan in stukjes.
  18. Voeg tenslotte de ham en de parmezaanchips toe aan de salade.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
211 kcal
10%844 kcal
Vetten
15 g.
21%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aspergesalade met parmezaanchips