Asperges met gerookte zalm en basilicum saus

Ingrediënten

+ -
print

Voor de gepocheerde eieren:

Extra nodig:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil de en kook ze in ong. 20 min.
  2. gaar.
  3. Bewaar wat van het kookvocht.
  4. Pureer het basilicum met de in de keukenmachine, voeg , , , en 4-5 eetlepels aspergekookvocht toe tot er een mooie saus ontstaat.
  5. Verwarm de saus en houd deze warm.
  6. Pocheer de eieren:
  7. breng 1 liter water met aan de kook.
  8. Breek de een voor een in een kopje en laat ze voorzichtig in het net niet meer kokende water glijden.
  9. Pocheer de 3 a 4 minuten.
  10. Haal de met een schuimspaan uit de pan en laat ze even uitlekken.
  11. Serveer de met de gepocheerde , de gerookte en het warme basilicum saus.
  12. Geef er eventueel nog kleine gekookte krieltjes bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • mascarpone is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Asperges met gerookte zalm en basilicum saus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Eenvoudig recept maar super lekker, altijd een succes als er bezoek komt
Isabelle 1 mei 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
297 kcal
14%1188 kcal
Vetten
21 g.
30%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Asperges met gerookte zalm en basilicum saus