Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Was de witte en groene asperge.
  2. Schil de witte asperge en snijd circa 2 cm van de onderkant eraf.
  3. Doe de schillen in een pan.
  4. Leg hierop de geschilde witte asperge en giet hierbij water totdat ze net onderstaan.
  5. Kook deze gaar in circa 15-20 minuten (afhankelijk van de dikte).
  6. Schil intussen de groene asperge.
  7. Snijd ze in schuine stukken van circa 4 cm en kook ze apart in water met wat beetgaar.
  8. Giet ze af en laat ze onder koud water schrikken.
  9. Laat goed uitlekken.
  10. Snijd de Bourgondische ham in smalle reepjes.
  11. Kook de tot ze hard gekookt zijn.
  12. Laar ze goed afkoelen.
  13. Pel ze en prak ze met een vork redelijk fijn.
  14. Voeg wat , gehakte , mespuntje kerrypoeder, en toe.
  15. Meng het mengsel voorzichtig dooreen en zet weg in de koelkast.
  16. Pureer nu de witte gekookte asperge met een staafmixer en doe de puree in een schone pan.
  17. Voeg circa 750 mililiter van het kookvocht toe.
  18. Luchtig roeren en voeg nu de toe.
  19. Dit nu ook weer luchtig roeren.
  20. Klop nu de creme fraïche erdoor.
  21. Breng de soep op smaak met , en of nootmuskaat.
  22. Haal de eiersalade uit de koelkast.
  23. Schep de soep in voorverwarmde koppen Doe voor het uitserveren de in reepjes gesneden Bourgondische ham (twee reepjes) en voeg er ook de in schuine stukken gesneden groene asperge toe (twee of drie stukken).
  24. Snijd de plakken diagonaal doormidden.
  25. Doe op elk driehoekje een bolletje eiersalade en leg dit op het bord langs de soepkom en serveer uit.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van gluten en Allergie in roggebrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mayonaise
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
267 kcal
13%1068 kcal
Vetten
12 g.
18%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aspergeroomsoep met sneetje Limburgs roggebrood en eiersalade
  • Home
  • Recept
  • Voorgerechten
  • soepen
  • Aspergeroomsoep met sneetje Limburgs roggebrood en eiersalade