Asperge-bosuitjessoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review

Keukenspullen
- Soeppan
- Pan
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snijd ze in kleine stukjes.
- Snijd de in ringetjes en het loof apart.
- Verwarm de bouillon met suiker in een soeppan en kook de aspergestukjes in 20 minuten zacht.
- Giet de af en vang het vocht op.
- Pureer de aspesger.
- Verhit de in een pan, voeg de toe en roer het tot een roux.
- Voeg beetje bij beetje het kookvocht van de al roerend toe.
- Voeg de met de helft van het loof toe en kook het zachtjes 5 minuten.
- Meng de met aspergepuree, creme fraiche en door de bouillon en verwarm het geheel zonder te koken.
- Verdeel de soep over 4 diepe borden en bestrooi de soep met de rest van het bosuitjesloof.
- Snijd de in partjes en serveer het bij de soep.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Asperge roomsoep445m
-
Recept
Asperge-roomsoep41u10m
-
Recept
Asperge roomsoep420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kruidenbouillon
- kruidenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kruidenbouillon
- kruidenbouillon, boter, pesto kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kruidenbouillon
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kruidenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 338 kcal | 16% | 1352 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |