Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vet een bakblik (ca. 32 x 39 cm, minimaal 3,5 cm diep) in met een beetje en bestrooi met een beetje .
    Roer het en 6 eetlepels door elkaar.
    Breng de rest van de aan de kook.
  2. Roer het vanillepuddingmengsel door de hete en kook de de nog een keer kort.
  3. Laat de vanillepudding ca. 1 minuut zachtjes koken.
    Laat de vanillepudding afkoelen en roer af en toe door.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
    Schil de , verwijder het klokhuis en snijd de in grote partjes.
  5. Snijd de bolle kanten een paar keer in maar snijd ze niet door.
  6. Druppel het over de .
    Klop 250 gram , 250 gram , de , de geraspte sinaasappelschil en een snufje glad met de mixer.
  7. Klop de er een voor een doorheen.
  8. Meng de met de en roer het er portiegewijs doorheen.
  9. Strijk het beslag in het bakblik.
    Roer de crème fraiche door de pudding.
  10. Strijk het mengsel over de taartbodem.
  11. Leg de appelpartjes met de bolle kant naar boven op het deeg.
  12. Bak ca. 30 minuten in de oven.
  13. Meng 100 gram met 100 gram .
    Neem het appelgebak uit de oven.
  14. Verdeel het - mengsel over het gebak en bak bij dezelfde temperatuur ca. 30 minuten verder.
  15. Laat afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Appeltaart met boter-suikerkorst heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Super lekker appelgebak!
Marlies Smeets 24 september 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
204 kcal
10%4896 kcal
Vetten
13 g.
19%312 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%384 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
10 g.
11%240 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appeltaart met boter-suikerkorst