Appelcake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Laat de boter smelten in de micro of op een zacht vuurtje (boter mag niet heet zijn).
  2. Werk de suikers, eierdooiers en de bloem onder elkaar.
  3. Klop het eiwit op tot het stijf is.
  4. Meng het bij het deeg.
  5. Schil en snijd de in kleine stukjes en strooi er goed wat bloem over.
  6. Zorg dat de appeltjes goed bedekt zijn met een fijn laagje bloem (zo zinken ze niet op de bodem bij het bakken.
  7. Meng de bij het deeg.
  8. Verwarm uw oven voor op 175 graden C.
  9. Neem een grote ovenschotel.
  10. Leg er een bakpapier in.
  11. Doe alles in de ovenschotel (rechthoekige grote) en zet in de oven 1.15 minuten op 160 graden C.
25
25
25

Variaties op Appelcake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appelcake
VariatieAantalGang
Appelcake12Taart en gebak
Appelcake slank1Taart en gebak
Hollandse appelcake1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zelfrijzende bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
470 kcal
23%7050 kcal
Vetten
10 g.
15%150 g.
Waarvan verzadigd
3 g.
18%45 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
6%30 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
13%0 g.
Koolhydraten
33 g.
12%495 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
44 g.
49%660 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%30 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelcake