Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in smalle reepjes.
  3. Besprenkel ze met 1, eetlepel .
  4. Roer de met suiker tot een luchtige massa.
  5. Klop één voor één de erdoor.
  6. Meng de rest van het door de .
  7. Schep het kwarkmengsel door het eiermengsel.
  8. Spatel het er luchtig door.
  9. Vet een springvorm met een doorsnede van 24 cm in met .
  10. Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  11. Verdeel de appelreepjes over het beslag.
  12. Meng de extra suiker met en strooi het mengsel over de appels.
  13. Bak de cake in het midden van de oven in 50 minuten bruin en gaar.
25
25
25

Variaties op Appel-kwarktaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appel-kwarktaart
VariatieAantalGang
Appel-kwarktaart met abrikozenjam1Taart en gebak
Appel-kwarktaart met kokos1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cakemeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • rietsuiker en rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter, kwark, boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, kwark, boter om in te vetten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, kwark, boter om in te vetten is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in cakemeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
414 kcal
20%2484 kcal
Vetten
25 g.
35%150 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
49 g.
18%294 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appel-kwarktaart