Appel-kwarktaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Kwarktaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden C.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in smalle reepjes.
- Besprenkel ze met 1, eetlepel .
- Roer de met suiker tot een luchtige massa.
- Klop één voor één de erdoor.
- Meng de rest van het door de .
- Schep het kwarkmengsel door het eiermengsel.
- Spatel het er luchtig door.
- Vet een springvorm met een doorsnede van 24 cm in met .
- Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
- Verdeel de appelreepjes over het beslag.
- Meng de extra suiker met en strooi het mengsel over de appels.
- Bak de cake in het midden van de oven in 50 minuten bruin en gaar.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appel-kwarktaart met abrikozenjam41u25m
-
Recept
Kwarktaart met pruimen430m
-
Recept
Kwarktaart met perzik41u20m
-
Recept
Perzik kwarktaart425m
-
Recept
Kwarktaart met mango420m
-
Recept
Aardbeien-kwarktaart43u45m
Variaties op Appel-kwarktaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appel-kwarktaart met abrikozenjam | 1 | Taart en gebak |
Appel-kwarktaart met kokos | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- cakemeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- rietsuiker en rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter, kwark, boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, kwark, boter om in te vetten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, kwark, boter om in te vetten is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in cakemeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 414 kcal | 20% | 2484 kcal |
Vetten | 25 g. | 35% | 150 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 49 g. | 18% | 294 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |