Ajam paniki met witte kool in het zuur en sambal goreng telor

Ingrediënten

+ -
print

Witte kool in het zuur:

Ajam paniki:

Sambal goreng telor:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Witte kool in het zuur:
    Snijd de kool van de kern af in dunne repen en schep de kool in een kom.
    Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper in halve ringen.
    Breng voor de marinade water, suiker en peper aan de kook.
    Meng de marinade, azijn en rozijnen door de kool.
    Laat de kool minimaal 15 minuten marineren.

    Ajam paniki:
    Verhit olie in een pan en braad de kip om en om goudbruin.
    Pel en snipper de uien.
  2. Snijd de pepers in ringen.
    Vijzel de uien en peper tot een boemboe.
    Schil en snijd de gember in grove stukken.
    Haal de kip uit de pan.
    Fruit de boemboe en gember circa 10 minuten in de pan van de kip.
    Voeg de kip weer toe en bak circa 5 minuten mee.
    Blus af met kokosmelk en kook de kip, op laag vuur, circa 10 minuten tot de kokosmelk ingekookt is en de kip gaar is.

    Sambal goreng telor:
    Kook de eieren in circa 10 minuten hard.
  3. Giet af, laat ze schrikken onder koud en pel ze.
    Pel en snipper de .
    Snijd de rode in ringen.
    Maak de knoflook schoon de pers deze fijn.
    Verhit olie in een pan en fruit de , en knoflook in circa 3 minuten.
    Voeg , , en tamarinde toe.
    Blus af met de .
    Voeg de toe en kook rustig in circa 5 minuten in.
    Halveer de , lepel de saus erover en bestrooi met gebakken , en .

    Verdeel de , de met saus en de over borden.
    Serveer met gekookte rijst.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal goreng en groentebouillon
  • sambal goreng en groentebouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • groentebouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal goreng
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sambal goreng kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in garnalen
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, azijn, suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal goreng
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
574 kcal
28%2296 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
25 g.
9%100 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ajam paniki met witte kool in het zuur en sambal goreng telor