Ajam Ketumbar Bola (kip koriander bollen)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Koekenpan
  • Vormpje
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Maak de 3 schoon en snij deze in reepjes.
    Maak 1 lombok schoon en snipper deze heel fijn.
    Maak de schoon en snij deze in kleine stukjes.
    Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
    Maak de schoon en rasp deze fijn.
    Pers de uit en bewaar het sap.
    Snijd de steeltjes en blaadjes zeer fijn.
    Pluk de gaar gekookte in kleine stukjes uit elkaar.
    Voeg de stukjes en bij elkaar en meng dit goed door elkaar.
    Rooster de sesamzaden in een droge koekenpan tot deze licht kleuren.
    Meng de , , , , , , en de heel fijn gesnipperde lombok en een goede scheut van limoensap tot een mooie gladde massa.
    Voeg eventueel wat water toe tot een mooi gladde kruidenmassa ontstaat en zet het geheel opzij. (niet te dun maken!)
    Meng het zelfrijzend , en een goede snuf in een kom, tot je een plakkerig deeg hebt.
    Over te dragen aan een met bloem bestoven werkvlak en vorm er een lange worst van, voeg een beetje meer bloem toe als het geheel te plakkerig is.
    Snijd in 16 even grote stukken, dan plat maken of rol elk in cirkels (ongeveer ½ cm dik).
    Voeg het kruidenmengsel toe aan het kipmengsel en schep het geheel goed door elkaar tot een homogene massa ontstaat.
    Verdeel het kipmengsel tussen elk van de 16 deegcirkels (reken op ongeveer 1 volle theelepel per cirkel).
    Zorg ervoor dat u 2 cm van de rand van de cirkel vrij laat.
    Trek aan het deeg en vouw de zijkanten over de vulling, knijp de randen aan elkaar om te verzegelen.
    Leg de bollen op de kop, dus op de samengevouwen rand, in een licht ingevet vormpje en verdeel de bollen over twee bamboe stoommanden.
    Zet een wok op hoog vuur en vul met 2 cm water en breng dit aan de kook.
    Als het water eenmaal kookt, plaats je de manden op de top van de wok en dek het geheel af met een deksel.
    Stoom het geheel 12 minuten of tot licht, luchtig en gaar.
    Neem de bollen uit de vormpjes en strooi de lente-uitjes en pepers, samen met de sesamzaadjes erover.
    Serveer met een bollen een pittige saus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • sesamzaad is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Ajam Ketumbar Bola (kip koriander bollen) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Gewoon eens lekker maken is erg leuk en lekker! M.V.G. Jaccor
jaccor 16 maart 2015
Lijkt me erg lekker!
tamara19801 25 december 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
163 kcal
8%2608 kcal
Vetten
2 g.
3%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
9%368 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ajam Ketumbar Bola (kip koriander bollen)