Ajam Botok (kruidige gestoomde kip pakketjes)
- Herkomst Indonesie
 - Categorie Bijgerechten
 - Bereiden
 - Kookboek van jaccor
 - Schrijf een review
 
Keukenspullen
- Vijzel
 - Wok
 - Pan
 - Rasp
 
Bereidingswijze
- Laat de  in warm water weken en snijd ze in kleine stukjes.
Maak de schoon en snij deze in ringen.
Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Schil de en djahé en rasp deze fijn.
Gebruik van de serehstengels het witte deel en snij deze in fijne ringen.
Halveer de daun en verwijder de nerf.
Klop het los.
Hak de in 4 stukken.
Wrijf de ingrediënten voor de boemboe fijn in een vijzel tot een homogene kruidenpasta.
Verhit wat olie in een wok.
Bak de kruidenpasta licht aan tot deze gaat geuren.
Voeg de stukken en shiitake toe en bak het geheel goed gaar
Schep het uit de pan en laat het afkoelen.
Roer hier de , uienringen en door.
Leg 4 stukken bananenblad klaar.
Leg op elk bananenblad daun , , , sereh, gebakken kruidenpasta, lombokringen en wat kemangi.
Vouw het bananenblad dicht en sluit het pakketje met een cocktailprikker.
Stoom het geheel in 30 minuten gaar. 
Ook lekker om te maken
- 
      
      
      Recept
        
        Pepesan Jamur (pittig gestoomde kip pakketjes)450m - 
      
      
      Recept
        
        Botok Cumi Asin (gestoomde inktvis met tahoe)430m - 
      
      
      Recept
        
        Ajam Tulang Lunak (gekookte licht gekruide kip, gefrituurd)42u - 
      
      
      Recept
        
        Pepes Bandeng Diasap (gestoomde makreel pakketjes)445m - 
      
      
      Recept
        
        Ajam Sekali Pedis (gegrilde, stevig gekruide drumsticks)455m - 
      
      
      Recept
        
        Ajam Goreng Boemboe ( kip bestrooit met laos)450m 
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
 - Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal
 - suiker past niet in een suiker-arm dieet.
 - Geen overeenkomsten gevonden.
 - ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
 - Geen overeenkomsten gevonden.
 - Geen overeenkomsten gevonden.
 - Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
 - Geen overeenkomsten gevonden.
 - Geen overeenkomsten gevonden.
 - Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
 - Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
 - Geen overeenkomsten gevonden.
 - Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
 - zout past niet in een zoutarm dieet.
 
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
 Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
| Per personen  | Dagelijks Aanbevolen  | Recept Totaal  | |
|---|---|---|---|
| Calorieën | 86 kcal  | 4% | 344 kcal | 
| Vetten | 2 g.  | 3% | 8 g. | 
| Waarvan verzadigd | 0 g.  | 0% | 0 g. | 
| Waarvan onverzadigd | 0 g.  | 0% | 0 g. | 
| Cholesterol | 0 g.  | 0% | 0 g. | 
| Zout | 0 g.  | 0% | 0 g. | 
| Koolhydraten | 3 g.  | 1% | 12 g. | 
| waarvan Vezels | 0 g.  | 0% | 0 g. | 
| waarvan Suikers | 0 g.  | 0% | 0 g. | 
| Proteinen | 0 g.  | 0% | 0 g. | 
| Vitamine A | 0 µg.  | 0% | 0 µg. | 
| Vitamine C | 0 mg.  | 0% | 0 mg. | 
| Calcium | 0 mg.  | 0% | 0 mg. | 
| Ijzer | 0 mg.  | 0% | 0 mg. |