Agar coklat (Chocolade pudding)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Los de agar op in een pan met 7,5 dl.
  2. kokend water.
    Roer er de en de door tot het helemaal is opgelost.
    Roer er de gecondenseerde door en breng het mengsel onder voortdurend roeren aan de kook.
    Haal de pan van het vuur en zeef het mengsel door een doek.
    Leng de cacao aan met een scheutje warm water en roer dit door het agar-agar mengsel.
    Laat het geheel afkoelen tot het op kamertemperatuur is.
    Laat de pudding in de koelkast verder koud worden en opstijven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Agar coklat (Chocolade pudding) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET

De gecondenseerde melk wil ook als bindmiddel werken. Agar atijd met water beginnen dan heb je minderlast van het gebonden smaakje. Agar moet je ook heel zachtjes laten koken en niet meer toevoege... Lees reactie
jaccor 3 april 2013
Ik had nog nooit eerder gewerkt met agar-agar. Het mondgevoel vind ik niet aangenaam (te gebonden) Misschien heb ik iets verkeerd gedaan? (te lang laten doorkoken?) Zijn er mensen met andere ervarin... Lees reactie
Tine 2 april 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
284 kcal
14%1136 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
66 g.
73%264 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Agar coklat (Chocolade pudding)