Abrikozentaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Keukenmachine
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Kneed met de mixer of in de keukenmachine een soepel deeg van de boter, de , het , de , 1 ei en een snufje zout.
  2. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Leg een vel bakpapier op de bodem van een springvorm van 24 cm doorsnede.
  4. Zet de rand erop en sluit de vorm.
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Rol 2/3 van het deeg uit tot een deeglap van 3 mm dik, bekleed de vorm hiermee, met een opstaande rand van 3 cm hoog.
  6. Schep de jam op de deegbodem en strijk glad.
    Rol de rest van de deeglap uit tot een deeglap van 3 mm dik.
  7. Snijd het deeg in brede repen, maak er een vlechtwerk mee op de taart en bestrijk de bovenkant met ei
    Bak de crostata in de voorverwarmde oven in 30-40 minuten goudbruin en gaat Laat in de vorm afkoelen en snijd in puntjes.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Abrikozentaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Abrikozentaart
VariatieAantalGang
Appel-abrikozentaart1Taart en gebak
Abrikozentaart1Taart en gebak
Abrikozentaart met walnoten1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
309 kcal
15%3090 kcal
Vetten
5 g.
7%50 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
11%20 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
4%10 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
8%0 g.
Koolhydraten
45 g.
17%450 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
16%150 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%10 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Abrikozentaart