Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer

Bereidingswijze

  1. Snijd de helft van de in plakjes.
  2. Prak de andere helft fijn met een vork.
  3. Leg de gelatineblaadjes een voor een in een bakje met koud water.
  4. De blaadjes worden in ongeveer vijf minuten zacht.
  5. Breng daarna 3 eetlepels water in een pannetje aan de kook en neem het van het vuur.
  6. Knijp vervolgens de gelatineblaadjes uit en roer ze door het hete water totdat ze helemaal opgelost zijn.
  7. Roer daarna de jam erdoor.
  8. Doe de in een kom en roer het jam-gelatinemengsel en de geprakte erdoor.
  9. Doe dan de in een kom en klop deze met de mixer stijf.
  10. Schep het yoghurtmengsel erdoor.
  11. Nu is het een mousse geworden.
  12. Spoel de cakevorm om met koud water en schenk de mousse in de vorm.
  13. Dek de vorm af met vershoudfolie en laat de mousse in de koelkast in ongeveer 1,5 uur opstijven.
  14. Doe na die 1,5 uur de stop in de gootsteen en laat er een laagje heet water in lopen.
  15. Dompel de onderkant van de cakevorm even in het hete water (de randjes van de mousse worden zo zacht en komt makkelijker uit de vorm).
  16. Zet een groot bord of platte schaal op de vorm.
  17. Keer deze met het bord erop om.
  18. Schud tot de mousse uit de vorm komt.
  19. Versier tenslotte de mousse met de plakjes aardbei.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
18 kcal
0%72 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardbeienyogimousse
  • Home
  • Recept
  • Kinderen
  • Aardbeienyogimousse