Aardbeienkwarktaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Deegroller

Bereidingswijze

  1. Vet de bodem van de springvorm in.
  2. Doe 150 gram wafels in een diepvrieszakje en verbrokkel de koekjes grof met een deegroller.
  3. Breek de in stukjes en smelt hem met 1 eetlepel au bain marie.
  4. Laat de ca. 5 minuten afkoelen en roer de wafelkruimels erdoor.
  5. Doe het koekmengsel als bodem in de springvorm en strijk het een beetje glad.
  6. Zet het ca. 30 minuten koud weg.
  7. Week de gelatineblaadje in 2 porties apart van elkaar op in koud water.
  8. Maak de schoon en halveer ze.
  9. Pureer de met 2 eetlepels .
  10. Roer de kwark, 100 gram , de en het glad.
  11. Meng 1/3 van het kwarkmengsel door de aardbeienpuree.
  12. Knijp 6 blaadjes uit en los op op laag vuur.
  13. Roer 2 eetlepels erdoor en roer het vervolgens door de rest van de aardbeienkwark.
  14. Zet de aardbeienkwark ca. 15 minuten koud weg tot het begint te geleren.
  15. Knijp 6 blaadjes uit en los ze op.
  16. Roer er 2 eetlepels van het kwarkmengsel door en roer het vervolgens door het overige kwarkmengsel.
  17. Zet het minstens 10 minuten koud weg tot het begint te geleren.
  18. Klop de stijf en spatel het door de beide crèmes elk met de helft van de .
  19. Strijk eerst de witte en dan de roze crème over de taartbodem.
  20. Zet ca. 3 uur koud weg, versier de taart met de chocoladeaardbeien en de wafeltjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie, pure chocolade, chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
  • aardbeien, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
  • pure chocolade, magere kwark, chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in magere kwark en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade en chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in magere kwark en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie, pure chocolade, chocolade
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
135 kcal
6%2160 kcal
Vetten
4 g.
6%64 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
6 g.
7%96 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardbeienkwarktaart