Aardappelpannenkoek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de in kleine blokjes.
    Maak de schoon en snipper deze fijn.
    Spoel de schoon en hak deze fijn.
    frituren tot ze goudbruin zijn (niet te hard).
    Ondertussen de in een kom doen en goed kloppen en wat en erbij doen.
    Voeg de uien (je kan de uien ook wel even voorbakken als je niet zo van wat rauwere uien houd) en bij het eimengsel en meng het door elkaar.
    Daarna de gebakken erbij en snel even omscheppen.
    Doe het hele mengsel in een alvast voorverwarmde koekenpan met wat en druk het een beetje aan.
    Laat de pannenkoek eerst op een wat hogere stand voor 1 minuutje daarna zachtjes gaar worden.
    Als de bovenkant een beetje begint te stollen het omdraaien en de andere kant gaar bakken.
    Het makkelijkste is als je het eventueel in huis hebt een platte deksel van een pan te gebruiken (die in de koekenpan past) om het aan te drukken en ook tijdens het drukken de deksel ronddraaien.
  2. Als het goed is, draait dan de pannenkoek mee.
    Als je het dan wilt omdraaien, kan je de deksel op de pannenkoek drukken, boven het aanrecht de koekenpan omdraaien (als het goed is ligt dan de pannenkoek op de deksel met de gare kant naar boven) en laat je de pannenkoek met de goede kant boven weer in de koekenpan glijden.
  3. Zo blijft het meestal een hele pannenkoek.
    Lekker met wat brood voor de middag of gewoon tussendoor of bij een maaltijd.
25
25
25

Variaties op Aardappelpannenkoek

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aardappelpannenkoek
VariatieAantalGang
Aardappelpannenkoek2Aardappelgerechten
Aardappelpannenkoekjes met kruidenkaas1Bijgerechten
Luxe aardappelpannenkoekjes1Aardappelgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1207 kcal
60%4828 kcal
Vetten
18 g.
26%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
9%92 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappelpannenkoek