Drumsticks

Hier vertellen wij je alles over Drumsticks. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Drumsticks.

Gebruik van Drumsticks

Drumsticks kunnen op heel veel manieren worden bereid. Je kunt ze kruiden of marineren en dan in een (grill)pan bakken. Ze kunnen gestoofd worden met allerhande specerijen en wijn. Was je handen goed voor en na het snijden en bereiden van de kippen-onderpootjes. Je voorkomt kruisbesmetting door een aparte snijplank voor het kippenvlees te gebruiken. Rauwe kip mag namelijk niet in contact komen met ander rauw voedsel. Drumsticks zijn snel gegrild op de barbecue. Let wel goed op of ze van binnen ook goed gaar zijn. Je kunt ze ook in aluminiumfolie wikkelen en zo (verpakt) zachtjes gaar stoven op de grill. Houd rauwe drumsticks uit de warmte als je aan het barbecueŽn bent. De kip moet door en door gaar zijn. Je kunt dat bij de drumsticks controleren aan het vlees dat makkelijk van het bot loslaat. Drumsticks kunnen onderdeel van een maaltijd zijn, maar ze passen ook uitstekend bij tapas of als snack bij de televisie.

  • vers: 3 dagenHoudbaarheid
  • reguliere, scharrel, gekruid, gemarineerd, scharrel, biologischSoorten
  • Vleessoort (kip/pluimvee)Categorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Drumsticks

Drumsticks zijn stukjes vlees van de kip, en wel van de poot. Men noemt ze ook wel kippen-onderpootjes. Kip behoort tot het pluimvee. Het is een uiterst magere vleessoort. Het vel van de kip bevat echter wel de meeste calorieŽn. Kip is wereldwijd het meest gegeten stukje vlees. Drumsticks zijn afkomstig van jonge kuikens. Een drumstick weegt gemiddeld 100 gram.

Drumsticks zijn verkrijgbaar bij de supermarkt, de slager en de poelier. Je vindt ze in de koeling en het vriesvak. Er zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar: naturel, gekruid, gemarineerd, voorgegaard, scharrel, en biologisch. Koop de drumsticks zo vers mogelijk. Vers zijn drumsticks ongeveer drie dagen in de koeling houdbaar. Kijk echter altijd naar de uiterste houdbaarheidsdatum op de verpakking.

Kippenvlees is eiwitrijk. Dit maakt het vlees erg vatbaar voor allerlei bacteriŽn, zoals de salmonella en campylobactar. Houd de drumsticks daarom zo koud mogelijk en plaats de verpakking zo snel mogelijk in de koelkast. Houd kip altijd geschieden van andere vleeswaren. Consumeer de drumsticks binnen drie dagen, of bewaar het vlees in de vriezer. Ontdooi de drumsticks in de koelkast. Bereidde drumsticks kunnen ook koud gegeten worden. Laat de gare kippenpootjes eerst goed afkoelen, voordat ze in de koelkast worden gelegd. Gare drumsticks kunnen nog twee tot drie dagen worden bewaard.

Enkele gebruiksvormen van Drumsticks

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Drumsticks