AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Zalm op BBQ

Ingrediënten

Bereidingswijze

Zalm op BBQ recept Haal de zalmmoot van het vel en snijd er reepjes van 1,5 cm van. Sprenkel olijfolie op een stuk aluminiumfolie en rol 2-3 reepjes zalm daarin zodat ze lekker geolied zijn. Leg op het aluminiumfolie een dunne plak aubergine en daarop de 2-3 zalmreepjes. Tussen de zalmreepjes schijfjes van de cherrytomaatjes zodat de reepjes niet tegen elkaar aanliggen. Bestrooi de zalm met zout, peper en citroensap. Smeer een dun laagje ricotta over de zalmreepjes en strooi daarop de oregano. Aluminium dichtvouwen als een pakketje zodat de zalm daarin lekker kan gaar stomen. 15 minuten op een gas-BBQ met dichte deksel (180 graden C).

Serveersuggesties

Lekker als tapas met een glaasje rose of witte wijn.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit zalm op bbq recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /