Kippenragout

Kippenragout

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

De kipfilet in 1 1/2 liter water met bouillonblokken zachtjes gaar koken (ongeveer 15 minuten). In de bouillon af laten koelen, daarna de kip in kleine stukjes verdelen. Van de boter, bloem en 2 deciliter bouillon een roux maken. Dan zoveel zoveel bouillon toevoegen tot de saus op de gewenste dikte is. Champignonplakjes en uisnippers toevoegen en even laten doorkoken.
Vlees toevoegen.
Bron: © Willeke Otten

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit kippenragout recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (22)

Gemiddelde score 9 / 10 in 22 reacties
  • Doe 't eens wat anders, wel de ragout op dezelfde manier maken... maar... Rijst-Ragout-en dan kerrysaus erover mmmmmmmmmmm mj
    Marie-Jose(Emje) gaf dit recept 5/5 sterren
  • Tjonge wat een gezeik weer over dikmakers, dan eet je het toch niet, ga fijn die lighttroep gebruiken waar je zo vet van wordt
    Yvonne gaf dit recept 5/5 sterren
  • Prima recept het bovenste en zo klaar!
    Matthieu gaf dit recept 5/5 sterren
  • Moet je bij de ragout de champignons voor koken?
    Annelies de Vries gaf dit recept 5/5 sterren
  • Wat ongelooflijk veel saus voor zo'n klein beetje kip.
    Edwin gaf dit recept 3/5 sterren
  • Mag je voor dit recept ook vloeibare boter gebruiken? Graag een reactie.
    Els gaf dit recept 4/5 sterren
  • Mag je ook vloeibare boter voor dit recept gebruiken? Graag reactie hierop.
    Els gaf dit recept 5/5 sterren
  • Waar moet ik met de ui naartoe? Ik doe meestal een scheutje cherry erbij,wat maggie en ook die citroen is idd onmisbaar in dit recept!
    Peter gaf dit recept 3/5 sterren
  • Een beetje worcestershiresauce er in is ook lekker.
    Tiel gaf dit recept 4/5 sterren
  • Wauw wat een hoeveelheid meel en boter. Dik makers. Of is het soms voor een weeshuis. Probeer eens 40 gram boter en 50 gram bloem. Dan blijft je de kip proeven en niet de saus. Het gaat tenslotte om de kip toch? En maak het af met een scheut room. Is altijd nog beter dan 200 graM ROOMBOTER Druppel er eens wat citroensap bij. Haalt het gerecht op. Ik geef redelijk omdat de hoeveelheid meel en boter mij tegen staat.
    Julia gaf dit recept 3/5 sterren
  • Meer reacties

Laat uw reactie achter