Witlofsoep

Witlofsoep

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Witlof blaadjes in repen van 1 cm snijden. Aardappel schillen en in stukken snijden. Boter verhitten en op laag vuur witlof en uien 5 min. aanbraden. Regelmatig roeren. Fond toevoegen, 6 deciliter water, aardappelblokjes en 30 min. doorkoken. Hierin bouillontabletten oplossen. Pureren met staafmixer en weer aan de kook brengen. Slagroom erdoor en op smaak brengen met peper en zout. Hamreepjes erdoor en garneren met peterselie.
Bron: © tip

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit witlofsoep recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Reacties (1)

Gemiddelde score 8 / 10 in 1 reactie
  • Erg lekker, mijn man beschreef het als qua smaak een luxe soep. Net even wat anders, zonder extremen.
    Anke gaf dit recept 4/5 sterren

Laat uw reactie achter