Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ossenstaartsoep recept
Ossenstaartsoep recept

Ossenstaartsoep


Ingrediënten


17 1

Bereidingswijze


Verdeel de ossenstaart in stukken. Verhit 30 gram boter in een grote pan en bak de staartdelen rondom bruin in ca. 10 min. Water toevoegen en aan de kook brengen. Regelmatig afschuimen. Wanneer zich geen schuim meer vormt, de bouillonblokjes toevoegen, de in grote stukken gesneden wortels, de in vieren gesneden uien, het takje tijm, de laurierblaadjes, de selderij, de peterselie en de tomatenpuree. Laat 2 uur zachtjes koken met de deksel op de pan. De ossenstaart eruit nemen en laten afkoelen. De bouillon zeven en apart houden. Verhit 40 gram boter in de pan en strooi goed roerend de bloem erbij. Laat op een matig vuur bruin verkleuren en voeg dan geleidelijk de bouillon toe. Blijf goed roeren totdat een mooie walnootkleurige roux ontstaat. Dan de rest van de bouillon bijvoegen en nog eens goed doorroeren. Breng opnieuw tegen de kook aan. Voeg een scheutje ketjap toe, de madeira en maak op smaak met cayennepeper en eventueel wat zout. Doe het van het bot losgemaakte vlees als vulling in de soep.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ossenstaartsoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Ossenstaartsoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.4 / 10 in 10 recensies

  • Duper recept, dank je wel!
    Carolien gaf dit recept op 3 november 2012 5 uit 5 sterren
  • Die bloem dat was de ontbrekende factor.
    Diego wimpel gaf dit recept op 31 mei 2012 4 uit 5 sterren
  • Lekker soepje en makkelijk uitvoerbaar, voor herhaling vatbaar.
    Martine gaf dit recept op 11 januari 2012 4 uit 5 sterren
  • Goed recept, makkelijk uit te voeren. We hebben genoten van een lekker bordje soep.
    Mart van den Heuvel gaf dit recept op 2 januari 2012 4 uit 5 sterren
  • Ik heb bij dit recept nog kalfsbeenderen en een mergpijp en prei bijgedaan en het was perfect.
    Edith gaf dit recept op 20 december 2011 5 uit 5 sterren
  • Een prima recept,maar volgens mij moet de deksel beslist niet op de pan en wel om de volgende redenen; omdat je de pan afsluit slaat de bouillon blind. Vooral ossenstaartbouillon is daar zeer gevoelig... Lees reactie
    Morgenstar gaf dit recept op 15 december 2011 4 uit 5 sterren
  • Ik woon in Israel, denk niet dat ik hier ergens een ossenstaart ga vinden. Welke delen kan ik als vervanging gebruiken?
    Sandra gaf dit recept op 9 november 2011 5 uit 5 sterren
  • Ik heb de hele stad afgezocht naar ossenstaart. Uiteindelijk gevonden en zal zo meteen dit recept eens uitproberen! Wish me luck! :)
    Bezoeker gaf dit recept op 13 augustus 2011 5 uit 5 sterren
  • Goed recept, simpel geschreven en goed uit te voeren en naar smaak aan te passen. Het was een succes!
    Bartvansaarloos gaf dit recept op 25 september 2010 3 uit 5 sterren
  • Goed recept, simpel geschreven en goed uit te voeren en naar smaak aan te passen. Het was een succes!
    Bartvansaarloos gaf dit recept op 25 september 2010 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Tjakka, chia!
    De populariteit van chia reikt inmiddels verder dan de natuurwinkel. We hebben namelijk ontdekt dat slechts een paar zaadjes al een enorme boost aan eiwitten, voedingsvezels en gezonde vetzuren geven. Bovendien kan het helpen bij afvallen omdat het een vol gevoel geeft. Maar deze Superman onder de superfoods kan helaas ook negatieve gezondheidseffecten teweegbrengen.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven