Ossenstaartsoep

Ossenstaartsoep

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Verdeel de ossenstaart in stukken. Verhit 30 gram boter in een grote pan en bak de staartdelen rondom bruin in ca. 10 min. Water toevoegen en aan de kook brengen. Regelmatig afschuimen. Wanneer zich geen schuim meer vormt, de bouillonblokjes toevoegen, de in grote stukken gesneden wortels, de in vieren gesneden uien, het takje tijm, de laurierblaadjes, de selderij, de peterselie en de tomatenpuree. Laat 2 uur zachtjes koken met de deksel op de pan. De ossenstaart eruit nemen en laten afkoelen. De bouillon zeven en apart houden. Verhit 40 gram boter in de pan en strooi goed roerend de bloem erbij. Laat op een matig vuur bruin verkleuren en voeg dan geleidelijk de bouillon toe. Blijf goed roeren totdat een mooie walnootkleurige roux ontstaat. Dan de rest van de bouillon bijvoegen en nog eens goed doorroeren. Breng opnieuw tegen de kook aan. Voeg een scheutje ketjap toe, de madeira en maak op smaak met cayennepeper en eventueel wat zout. Doe het van het bot losgemaakte vlees als vulling in de soep.
Bron: © Eigen variatie op een beproefde klassieker

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit ossenstaartsoep recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (10)

Gemiddelde score 8.4 / 10 in 10 reacties
 • Duper recept, dank je wel!
  Carolien gaf dit recept 5/5 sterren
 • Die bloem dat was de ontbrekende factor.
  Diego wimpel gaf dit recept 4/5 sterren
 • Lekker soepje en makkelijk uitvoerbaar, voor herhaling vatbaar.
  Martine gaf dit recept 4/5 sterren
 • Goed recept, makkelijk uit te voeren. We hebben genoten van een lekker bordje soep.
  Mart van den Heuvel gaf dit recept 4/5 sterren
 • Ik heb bij dit recept nog kalfsbeenderen en een mergpijp en prei bijgedaan en het was perfect.
  Edith gaf dit recept 5/5 sterren
 • Een prima recept,maar volgens mij moet de deksel beslist niet op de pan en wel om de volgende redenen; omdat je de pan afsluit slaat de bouillon blind. Vooral ossenstaartbouillon is daar zeer gevoelig voor, maar eigenlijk alle bouillon's. Ik zou zeggen probeer het eens uit met twee pannen 1 zonder deksel en 1 met de deksel er op. Kijk maar eens naar goede kookprogramma's.
  gaf dit recept 4/5 sterren
 • Ik woon in Israel, denk niet dat ik hier ergens een ossenstaart ga vinden. Welke delen kan ik als vervanging gebruiken?
  Sandra gaf dit recept 5/5 sterren
 • Ik heb de hele stad afgezocht naar ossenstaart. Uiteindelijk gevonden en zal zo meteen dit recept eens uitproberen! Wish me luck! :)
  Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
 • Goed recept, simpel geschreven en goed uit te voeren en naar smaak aan te passen. Het was een succes!
  gaf dit recept 3/5 sterren
 • Goed recept, simpel geschreven en goed uit te voeren en naar smaak aan te passen. Het was een succes!
  gaf dit recept 3/5 sterren

Laat uw reactie achter