AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Ossenstaartsoep

15 1 1

Ingrediënten

Bereidingswijze

Ossenstaartsoep recept Verdeel de ossenstaart in stukken. Verhit 30 gram boter in een grote pan en bak de staartdelen rondom bruin in ca. 10 min. Water toevoegen en aan de kook brengen. Regelmatig afschuimen. Wanneer zich geen schuim meer vormt, de bouillonblokjes toevoegen, de in grote stukken gesneden wortels, de in vieren gesneden uien, het takje tijm, de laurierblaadjes, de selderij, de peterselie en de tomatenpuree. Laat 2 uur zachtjes koken met de deksel op de pan. De ossenstaart eruit nemen en laten afkoelen. De bouillon zeven en apart houden. Verhit 40 gram boter in de pan en strooi goed roerend de bloem erbij. Laat op een matig vuur bruin verkleuren en voeg dan geleidelijk de bouillon toe. Blijf goed roeren totdat een mooie walnootkleurige roux ontstaat. Dan de rest van de bouillon bijvoegen en nog eens goed doorroeren. Breng opnieuw tegen de kook aan. Voeg een scheutje ketjap toe, de madeira en maak op smaak met cayennepeper en eventueel wat zout. Doe het van het bot losgemaakte vlees als vulling in de soep.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit ossenstaartsoep recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.4 / 10 in 10 recensies

  • Duper recept, dank je wel!
  • Die bloem dat was de ontbrekende factor.
  • Lekker soepje en makkelijk uitvoerbaar, voor herhaling vatbaar.
  • Goed recept, makkelijk uit te voeren. We hebben genoten van een lekker bordje soep.
  • Ik heb bij dit recept nog kalfsbeenderen en een mergpijp en prei bijgedaan en het was perfect.
  • Een prima recept,maar volgens mij moet de deksel beslist niet op de pan en wel om de volgende redenen; omdat je de pan afsluit slaat de bouillon blind. Vooral ossenstaartbouillon is daar zeer gevoelig voor, maar eigenlijk alle bouillon's. Ik zou zeggen probeer het eens uit met twee pannen 1 zonder deksel en 1 met de deksel er op. Kijk maar eens naar goede kookprogramma's.
  • Ik woon in Israel, denk niet dat ik hier ergens een ossenstaart ga vinden. Welke delen kan ik als vervanging gebruiken?
  • Ik heb de hele stad afgezocht naar ossenstaart. Uiteindelijk gevonden en zal zo meteen dit recept eens uitproberen! Wish me luck! :)
  • Goed recept, simpel geschreven en goed uit te voeren en naar smaak aan te passen. Het was een succes!
  • Goed recept, simpel geschreven en goed uit te voeren en naar smaak aan te passen. Het was een succes!
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /