Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Champignonsoep recept
Champignonsoep recept

Champignonsoep


Ingrediënten


39 1

Bereidingswijze


Maak de champignons schoon, was ze, snijd ze in plakjes en besprenkel ze met citroensap. Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Verhit de boter in een pan en fruit hier de ui even in. Roer de bloem erdoor en dan de buillon. Wel heel goed roeren. Doe de champignons erbij en laat de soep 8 minuten zachtjes koken. Maak de soep af met peper, zout en een scheutje melk.

Allergenen Informatie

Voor dit champignonsoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Champignonsoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 19 recensies

  • Heel lekker 5*
  • Erg lekkere soep. Als bouillon heb ik de bospadenstoelenbouillon gebruikt van de Albert Hein. Zelf hou ik wel van pittig dus heb ik bij de uitjes 1/4 pepertje gebakken. Dan geen peper en zout er meer ... Lees reactie
  • Heb de soep gemaakt. Gemakkelijk en toch lekker. Echter mijn eigen zelfbedachte versie smaakt mij aanmerkelijk beter.
  • Gisteravond gemaak en ervan genoten. Heb er wel op het laatst een beetje witte wijn en crème fraîche doorgedaan, maakt het extra romig.
  • Door dat extra zout wordt de soep wel vrij zout.
  • Erg lekker wel heb ik de uitjes en champignons wat gepureerd (dat maakt het wat fijner) paar druppels truffel olie en de soep is helemaal af! Bedankt.
  • Wie pureert de champignons? Is dat niet fijner van smaak.
  • Het was een heerlijk gerecht! Ik heb mezelf overtroffen!
  • Wat voor bouillon gebruik je hiervoor?
  • Overheerlijke soep, en gemakkelijk om te maken.
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven