Champignonsoep

Champignonsoep

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Maak de champignons schoon, was ze, snijd ze in plakjes en besprenkel ze met citroensap. Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Verhit de boter in een pan en fruit hier de ui even in. Roer de bloem erdoor en dan de buillon. Wel heel goed roeren. Doe de champignons erbij en laat de soep 8 minuten zachtjes koken. Maak de soep af met peper, zout en een scheutje melk.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit champignonsoep recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (19)

Gemiddelde score 9.3 / 10 in 19 reacties
  • Het is lekkere champignonsoep.
    Charlotte gaf dit recept 5/5 sterren
  • Ik ga het morgen even proberen. Ik heb champignonsoep altijd heerlijk gevonden.
    (V)reter gaf dit recept 5/5 sterren
  • Heel lekker 5*
    Paul gaf dit recept 5/5 sterren
  • Erg lekkere soep. Als bouillon heb ik de bospadenstoelenbouillon gebruikt van de Albert Hein. Zelf hou ik wel van pittig dus heb ik bij de uitjes 1/4 pepertje gebakken. Dan geen peper en zout er meer bij doen. Op het laatst wat kookroom en klaar is je lekkere soep.
    Monique gaf dit recept 5/5 sterren
  • Heb de soep gemaakt. Gemakkelijk en toch lekker. Echter mijn eigen zelfbedachte versie smaakt mij aanmerkelijk beter.
    Lia gaf dit recept 3/5 sterren
  • Gisteravond gemaak en ervan genoten. Heb er wel op het laatst een beetje witte wijn en crème fraîche doorgedaan, maakt het extra romig.
    Tineke gaf dit recept 5/5 sterren
  • Door dat extra zout wordt de soep wel vrij zout.
    Jeanet gaf dit recept 3/5 sterren
  • Erg lekker wel heb ik de uitjes en champignons wat gepureerd (dat maakt het wat fijner) paar druppels truffel olie en de soep is helemaal af! Bedankt.
    Wilhelmina gaf dit recept 5/5 sterren
  • Wie pureert de champignons? Is dat niet fijner van smaak.
    Thecla gaf dit recept 5/5 sterren
  • Het was een heerlijk gerecht! Ik heb mezelf overtroffen!
    Janneke gaf dit recept 5/5 sterren
  • Meer reacties

Laat uw reactie achter