Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bruine bonensoep recept
Bruine bonensoep recept

Bruine bonensoep


Ingrediënten


134 6

Bereidingswijze


Was de bruine bonen en laat ze minimaal 1 2 uur wellen in ruim water. Doe de schouderkarbonades of de hamschijf in een grote soepketel met 1 liter water. Breng aan de kook en schuim af. Voeg 2 liter water toe en de bruine bonen en breng opnieuw aan de kook. Maak ondertussen de groenten schoon. Snijdt alles in kleine stukjes en voeg toe aan de soep. Voeg de bouillonblokjes, de laurierblaadjes, de kruidnagels, het bonenkruid en de tomatenpuree toe, zet het vuur laag en laat met de deksel op de ketel gedurende 2 uur sudderen. Af en toe doorroeren met een houten spatel om aanbakken te voorkomen. Doe het vuur uit en laat even afkoelen. Verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagels. Neem de karbonades of de hamschijf uit de soep, verwijder de botjes, snijd het vlees klein en doe het weer in de soep. Breng op smaak met zout en peper. Zet de soep een nacht in de ijskast. Bruine bonensoep smaakt de dag erna nog beter! Verwarm de soep op een laag vuurtje onder voortdurend roeren of schep de koude soep in kommen en verwarm ze in de magnetron. Snijd de rookworsten in stukjes, voeg ze toe en laat ze even mee op temperatuur komen. Serveer in diepe borden of grote soepkommen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bruine bonensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Bruine bonensoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.9 / 10 in 16 recensies

  • Prima recept. Ik heb wat meer bonen en vlees toegevoegd (dit in verband met de 6 liter pan)...en een eetlepel sambal.
    Ad gaf dit recept op 20 november 2015 4 uit 5 sterren
  • Hallo allemaal. Iedereen kook op zijn of haar manier. Ik kook al jaren. Gebruik ook geen bouillonblokjes. Daar ik van mening ben dat smaken verschillen. Als de soep klaar is voeg ik zout en peper naar... Lees reactie
    Highking gaf dit recept op 29 januari 2015 5 uit 5 sterren
  • Dank voor de tip, Karin! De soep was na een nacht trekken best wel zout, maar met een pot bruine bonen erdoor en 2dl boullion van een kruidenbuiltje evengoed lekker. Volgende keer gebruik ik 2 bouillo... Lees reactie
    Sandra gaf dit recept op 17 oktober 2014 5 uit 5 sterren
  • Misschien dat veel mensen dit al weten, maar je kan de laurierbladeren e.d. ook in een metalen thee-ei doen. Dan hengel je ze er zo uit! Overigens eens met Jeene: pas erg op met het merk buillonblokj... Lees reactie
    Thalia gaf dit recept op 24 februari 2014 5 uit 5 sterren
  • Hier en daar een kleine aanpassing qua kruiden , maar verder een heel goed recept hoor. Nog nooit bonenkruid gebruikt, maar dat is wel een aanvulling qua smaak. Wel doe ik er nog een eetlepel sambal... Lees reactie
    Gerritsen gaf dit recept op 15 oktober 2013 5 uit 5 sterren
  • Ik ga hem morgen maken. De bruine bonen staan nu in de week. Alle extra aanwijzigingen neem ik mee. Laat het jullie weten of het me is gelukt.
    Quissie gaf dit recept op 11 oktober 2013 5 uit 5 sterren
  • Ik heb dit recept al een paar keer gebruikt en vind het superlekker! Heb wel een paar dingen aangepast: In plaats van peterselie gebruik ik bladselderij en voeg ook spek toe voor het oer-Hollandse ef... Lees reactie
    Cora gaf dit recept op 30 september 2013 4 uit 5 sterren
  • Super soepie! Bedankt.
    John gaf dit recept op 26 februari 2013 4 uit 5 sterren
  • Een heerlijke soep wel een grote aardappel en wat chilli poeder toegevoegd, een aanrader. Bedankt voor het recept.
    P. Heun gaf dit recept op 21 januari 2013 5 uit 5 sterren
  • Heerlijke soep! Ik heb er twee schouderkarbonades doorheen gedaan en één rookwosrt. Een kruimige grote aardappel toegevoegd. Persoonlijk vind ik de soep wat dun, de volgende keer begin ik met twee lit... Lees reactie
    Karin1978 gaf dit recept op 20 januari 2013 4 uit 5 sterren
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Geweldige noten
    Noten

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven