AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Bruine bonensoep

134 6 6

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bruine bonensoep recept Was de bruine bonen en laat ze minimaal 1 2 uur wellen in ruim water. Doe de schouderkarbonades of de hamschijf in een grote soepketel met 1 liter water. Breng aan de kook en schuim af. Voeg 2 liter water toe en de bruine bonen en breng opnieuw aan de kook. Maak ondertussen de groenten schoon. Snijdt alles in kleine stukjes en voeg toe aan de soep. Voeg de bouillonblokjes, de laurierblaadjes, de kruidnagels, het bonenkruid en de tomatenpuree toe, zet het vuur laag en laat met de deksel op de ketel gedurende 2 uur sudderen. Af en toe doorroeren met een houten spatel om aanbakken te voorkomen. Doe het vuur uit en laat even afkoelen. Verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagels. Neem de karbonades of de hamschijf uit de soep, verwijder de botjes, snijd het vlees klein en doe het weer in de soep. Breng op smaak met zout en peper. Zet de soep een nacht in de ijskast. Bruine bonensoep smaakt de dag erna nog beter! Verwarm de soep op een laag vuurtje onder voortdurend roeren of schep de koude soep in kommen en verwarm ze in de magnetron. Snijd de rookworsten in stukjes, voeg ze toe en laat ze even mee op temperatuur komen. Serveer in diepe borden of grote soepkommen.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit bruine bonensoep recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.9 / 10 in 15 recensies

  • Hallo allemaal. Iedereen kook op zijn of haar manier. Ik kook al jaren. Gebruik ook geen bouillonblokjes. Daar ik van mening ben dat smaken verschillen. Als de soep klaar is voeg ik zout en peper naar smaak toe. Worst en vlees kan je natuurlijk naar je eigen idee toevoegen of gebruiken. Persoonlijk hou ik van een pittige soep. En gebruik daar zwarte peper voor. Verder een prima soep. Dank je voor het recept.
  • Dank voor de tip, Karin! De soep was na een nacht trekken best wel zout, maar met een pot bruine bonen erdoor en 2dl boullion van een kruidenbuiltje evengoed lekker. Volgende keer gebruik ik 2 bouillonblokjes, meer dan genoeg.
  • Misschien dat veel mensen dit al weten, maar je kan de laurierbladeren e.d. ook in een metalen thee-ei doen. Dan hengel je ze er zo uit! Overigens eens met Jeene: pas erg op met het merk buillonblokje dat je gebruikt. De ene fabrikant is heel wat kwistiger met het zout dan de ander.
  • Hier en daar een kleine aanpassing qua kruiden , maar verder een heel goed recept hoor. Nog nooit bonenkruid gebruikt, maar dat is wel een aanvulling qua smaak. Wel doe ik er nog een eetlepel sambal brandal doorheen. Vlees vervangen door een pond tartaar :-). uiteraard 2 rookworsten erin gedaan.
  • Ik ga hem morgen maken. De bruine bonen staan nu in de week. Alle extra aanwijzigingen neem ik mee. Laat het jullie weten of het me is gelukt.
  • Ik heb dit recept al een paar keer gebruikt en vind het superlekker! Heb wel een paar dingen aangepast: In plaats van peterselie gebruik ik bladselderij en voeg ook spek toe voor het oer-Hollandse effect!
  • Super soepie! Bedankt.
  • Een heerlijke soep wel een grote aardappel en wat chilli poeder toegevoegd, een aanrader. Bedankt voor het recept.
  • Heerlijke soep! Ik heb er twee schouderkarbonades doorheen gedaan en één rookwosrt. Een kruimige grote aardappel toegevoegd. Persoonlijk vind ik de soep wat dun, de volgende keer begin ik met twee liter, dan kan er altijd nog iets bij. Vanwege de grote heveelheid heb ik er 500 gram extra bruine bonen (zo uit de pot) aan toegevoegd. Drie runderbouillon blokjes gebruikt. De volgende keer gebruik ik ook nog een kruidenbuiltje en extra kruidnagels, dan is ie helemaal perfect!
  • Mislukking? De WC in? Geruïneerd? Wat een zware woorden allemaal. Gewoon een prima recept en smaken verschillen nu eenmaal. Een algemene tip: wees terughoudend met het toevoegen van bouillonblokjes, sommige merken zijn erg zout. Je kunt meestal prima voor het afkoken indien nodig nog wat extra blokjes toevoegen. Blokjes eruit halen is wat lastiger :)
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /