Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Brandnetelsoep recept
Brandnetelsoep recept

Brandnetelsoep


Ingrediënten


206 3 9

Bereidingswijze


Verhit de olie en fruit hierin de ui en pers de teen knoflook die je ook even meefruit tot ze glazig zijn. Was de brandnetels en breng ze met aanhangend vocht aan de kook zodat ze slinken. Als ze geslonken zijn meteen uit de pan halen. Hak de brandnetels fijn of gebruik hier een keukenmachine / blender bij. Voeg de brandnetels samen met de bouillon toe aan de ui en knoflook en breng dit aan de kook. Laat 10 15 minuutjes zachtjes koken en breng de soep op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de room toe. Tip: Bij deze hele ouderwetse soep zijn croutons erg lekker. Bak blokjes oud brood in een beetje olie tot ze lichtbruin en knapperig zijn.

Allergenen Informatie

Voor dit brandnetelsoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Brandnetelsoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.9 / 10 in 16 recensies

  • Is dat stomme prikkende onkruid toch nog ergens goed voor!
  • Deze wondervolle soep is uitermate plezant en lekker. Hierbij nomineer ik deze soep voor de soep awards van 2014. - de soep fan club
  • Cool en lekker
  • Overheerlijke soep. Is beter dan spinaziesoep die ik al zo lekker vind.
  • Brandnetelsoep is een goede bloedzuiveraar, prima tegen ontstekingen!
  • Heerlijk echt waar broertje, buurmeisje, vader en ik ook vonden het heerlijk echt een perfect recept ga het zeker nog eens doen. (vooral met de houdbaarheid van de room)
  • Goed recept zeg, hartstikke lekker.
  • Net geproefd: zeer lekker, zonder peper, kleine beetje zout, croutons passen er inderdaad goed bij.
  • Zijn die plantjes toch nog ergens goed voor.
  • Vind het lekker.
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven