Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Brandnetelsoep recept
Brandnetelsoep recept

Brandnetelsoep


Ingrediënten


printad
206 3 9

Bereidingswijze


Verhit de olie en fruit hierin de ui en pers de teen knoflook die je ook even meefruit tot ze glazig zijn. Was de brandnetels en breng ze met aanhangend vocht aan de kook zodat ze slinken. Als ze geslonken zijn meteen uit de pan halen. Hak de brandnetels fijn of gebruik hier een keukenmachine / blender bij. Voeg de brandnetels samen met de bouillon toe aan de ui en knoflook en breng dit aan de kook. Laat 10 15 minuutjes zachtjes koken en breng de soep op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de room toe. Tip: Bij deze hele ouderwetse soep zijn croutons erg lekker. Bak blokjes oud brood in een beetje olie tot ze lichtbruin en knapperig zijn.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit brandnetelsoep recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.9 / 10 in 16 recensies

  • Brandnetelsoep is een goede bloedzuiveraar, prima tegen ontstekingen!
  • I love brandnetelsoep!!! Ik ken het recept iets anders maar het komt ook wel ongeveer op hetzelfde neer. Het is echt verrukkelijk! Zijn die domme plantjes toch nog ergens goed voor!
  • Is dat stomme prikkende onkruid toch nog ergens goed voor!
  • Deze wondervolle soep is uitermate plezant en lekker. Hierbij nomineer ik deze soep voor de soep awards van 2014. - de soep fan club
  • Cool en lekker
  • Overheerlijke soep. Is beter dan spinaziesoep die ik al zo lekker vind.
  • Heerlijk echt waar broertje, buurmeisje, vader en ik ook vonden het heerlijk echt een perfect recept ga het zeker nog eens doen. (vooral met de houdbaarheid van de room)
  • Goed recept zeg, hartstikke lekker.
  • Net geproefd: zeer lekker, zonder peper, kleine beetje zout, croutons passen er inderdaad goed bij.
  • Zijn die plantjes toch nog ergens goed voor.
Alle recencies bekijken


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Column
    Lees de column van Hilde Geef mij je hart
    Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven