MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Aspergesoep

Aspergesoep recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Aspergeschillen en kontjes in 1 liter water aan de kook brengen met bouillonblokjes. 30 minuten laten trekken.

De asperges in stukjes snijden. De kopjes apart leggen.
Bouillon zeven en opvangen.

Roux maken door de boter te smelten en de bloem er door te roeren met een garde. Beetje voor beetje de bouillon erdoor roeren tot gladde soep.

De aspergesstukjes in de soep doen en pureren met een staafmixer.
Daarna de kopjes toevoegen.

Eventueel op smaak brengen met peper en zout. Roer als laatste de room erdoor.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit aspergesoep recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

  • Na 68 jaar voor't eerst aspergesoep gemaakt: heerlijk!
  • Erg lekkere soep!
  • Knoflookteentje hamblokjes gekookt ei lenteuitje, klein scheutje sherry, ...minstens 1 michelin ster
  • Heerlijk en eenvoudig te maken , goed beschreven!
  • Niet moeilijk en erg lekker!
  • Heerlijk, mijn eerste eigen gemaakte asperge soep was overheerlijk.
  • Super! Wat een heerlijke soep. En inderdaad, ook zonder de room is de soep al perfect! Toppie!
  • Heerlijk geen room nodig van overige dingen ook asperges gemaakt.
  • Gemakkelijk, echt overheerlijk.
  • Vervang room door soja cuisine room. Dit is 0% vet en ideaal bij koemelk allergie. (ook heel geschikt in puree of stamppot)

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /