Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aspergesoep recept
Aspergesoep recept
Laatste update: 2 juni 2016 om 19:06

Aspergesoep


Ingrediënten


104 9

Bereidingswijze


Aspergeschillen en kontjes in 1 liter water aan de kook brengen met bouillonblokjes. 30 minuten laten trekken.

De asperges in stukjes snijden. De kopjes apart leggen.
Bouillon zeven en opvangen.

Roux maken door de boter te smelten en de bloem er door te roeren met een garde. Beetje voor beetje de bouillon erdoor roeren tot gladde soep.

De aspergesstukjes in de soep doen en pureren met een staafmixer.
Daarna de kopjes toevoegen.

Eventueel op smaak brengen met peper en zout. Roer als laatste de room erdoor.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aspergesoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Aspergesoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 29 recensies

  • Heerlijke soep en zo eenvoudig om te maken de eerste keer in 58 jaar zelf gemaakt. Bedankt voor jullie fijn en zeer lekker recept.
    Jeanny gaf dit recept op 2 juni 2016 5 uit 5 sterren
  • Lievelingsrecept voor aspergesoep. Hij staat nu weer lekker te trekken. De eerste dit jaar, jummie!
    Marlinte gaf dit recept op 20 maart 2016 4 uit 5 sterren
  • Erg lekkere soep!
    Ann gaf dit recept op 28 december 2014 5 uit 5 sterren
  • Knoflookteentje hamblokjes gekookt ei lenteuitje, klein scheutje sherry, ...minstens 1 michelin ster
    Tom gaf dit recept op 12 mei 2014 5 uit 5 sterren
  • Heerlijk en eenvoudig te maken , goed beschreven!
    Anita gaf dit recept op 13 juni 2013 5 uit 5 sterren
  • Na 68 jaar voor't eerst aspergesoep gemaakt: heerlijk!
    Jelle gaf dit recept op 12 juni 2013 5 uit 5 sterren
  • Niet moeilijk en erg lekker!
    Rachelle gaf dit recept op 2 juni 2013 4 uit 5 sterren
  • Heerlijk, mijn eerste eigen gemaakte asperge soep was overheerlijk.
    Brigitte gaf dit recept op 31 mei 2013 5 uit 5 sterren
  • Super! Wat een heerlijke soep. En inderdaad, ook zonder de room is de soep al perfect! Toppie!
    Conny gaf dit recept op 29 mei 2013 5 uit 5 sterren
  • Heerlijk geen room nodig van overige dingen ook asperges gemaakt.
    Britt gaf dit recept op 20 mei 2013 5 uit 5 sterren
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven