AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Aspergesoep

100 9 2

Ingrediënten

Bereidingswijze

Aspergesoep recept Aspergeschillen en kontjes in 1 liter water aan de kook brengen met bouillonblokjes. 30 minuten laten trekken.

De asperges in stukjes snijden. De kopjes apart leggen.
Bouillon zeven en opvangen.

Roux maken door de boter te smelten en de bloem er door te roeren met een garde. Beetje voor beetje de bouillon erdoor roeren tot gladde soep.

De aspergesstukjes in de soep doen en pureren met een staafmixer.
Daarna de kopjes toevoegen.

Eventueel op smaak brengen met peper en zout. Roer als laatste de room erdoor.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit aspergesoep recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.8 / 10 in 27 recensies

  • Na 68 jaar voor't eerst aspergesoep gemaakt: heerlijk!
  • Erg lekkere soep!
  • Knoflookteentje hamblokjes gekookt ei lenteuitje, klein scheutje sherry, ...minstens 1 michelin ster
  • Heerlijk en eenvoudig te maken , goed beschreven!
  • Niet moeilijk en erg lekker!
  • Heerlijk, mijn eerste eigen gemaakte asperge soep was overheerlijk.
  • Super! Wat een heerlijke soep. En inderdaad, ook zonder de room is de soep al perfect! Toppie!
  • Heerlijk geen room nodig van overige dingen ook asperges gemaakt.
  • Gemakkelijk, echt overheerlijk.
  • Vervang room door soja cuisine room. Dit is 0% vet en ideaal bij koemelk allergie. (ook heel geschikt in puree of stamppot)
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /