Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aspergesoep recept
Aspergesoep recept
Laatste update: 20 maart 2016 om 13:03

Aspergesoep


Ingrediënten


100 9 2

Bereidingswijze


Aspergeschillen en kontjes in 1 liter water aan de kook brengen met bouillonblokjes. 30 minuten laten trekken.

De asperges in stukjes snijden. De kopjes apart leggen.
Bouillon zeven en opvangen.

Roux maken door de boter te smelten en de bloem er door te roeren met een garde. Beetje voor beetje de bouillon erdoor roeren tot gladde soep.

De aspergesstukjes in de soep doen en pureren met een staafmixer.
Daarna de kopjes toevoegen.

Eventueel op smaak brengen met peper en zout. Roer als laatste de room erdoor.

Allergenen Informatie

Voor dit aspergesoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Aspergesoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 28 recensies

  • Lievelingsrecept voor aspergesoep. Hij staat nu weer lekker te trekken. De eerste dit jaar, jummie!
  • Erg lekkere soep!
  • Knoflookteentje hamblokjes gekookt ei lenteuitje, klein scheutje sherry, ...minstens 1 michelin ster
  • Heerlijk en eenvoudig te maken , goed beschreven!
  • Na 68 jaar voor't eerst aspergesoep gemaakt: heerlijk!
  • Niet moeilijk en erg lekker!
  • Heerlijk, mijn eerste eigen gemaakte asperge soep was overheerlijk.
  • Super! Wat een heerlijke soep. En inderdaad, ook zonder de room is de soep al perfect! Toppie!
  • Heerlijk geen room nodig van overige dingen ook asperges gemaakt.
  • Gemakkelijk, echt overheerlijk.
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Scherpe kantjes
    Het mag voor sommigen een futiliteit zijn; voor mij draagt het soort bestek en servies waarmee ik eet bij aan de kwaliteit van de maaltijd. Zo smaakt voedsel bijvoorbeeld een stuk minder lekker als er plastic bestek in het spel is, of als het van een wegwerpbord eet dat half is vervormd door de hitte van de maaltijd. Echt bestek en echt servies maken zeker het verschil.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven