Aspergesoep

Aspergesoep

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Aspergeschillen en kontjes in 1 liter water aan de kook brengen met bouillonblokjes. 30 minuten laten trekken.

De asperges in stukjes snijden. De kopjes apart leggen.
Bouillon zeven en opvangen.

Roux maken door de boter te smelten en de bloem er door te roeren met een garde. Beetje voor beetje de bouillon erdoor roeren tot gladde soep.

De aspergesstukjes in de soep doen en pureren met een staafmixer.
Daarna de kopjes toevoegen.

Eventueel op smaak brengen met peper en zout. Roer als laatste de room erdoor.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit aspergesoep recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (26)

Gemiddelde score 9.8 / 10 in 26 reacties
  • Na 68 jaar voor't eerst aspergesoep gemaakt: heerlijk!
    Jelle gaf dit recept 5/5 sterren
  • Knoflookteentje hamblokjes gekookt ei lenteuitje, klein scheutje sherry, ...minstens 1 michelin ster
    Tom gaf dit recept 5/5 sterren
  • Heerlijk en eenvoudig te maken , goed beschreven!
    Anita gaf dit recept 5/5 sterren
  • Niet moeilijk en erg lekker!
    Rachelle gaf dit recept 4/5 sterren
  • Heerlijk, mijn eerste eigen gemaakte asperge soep was overheerlijk.
    Brigitte gaf dit recept 5/5 sterren
  • Super! Wat een heerlijke soep. En inderdaad, ook zonder de room is de soep al perfect! Toppie!
    Conny gaf dit recept 5/5 sterren
  • Heerlijk geen room nodig van overige dingen ook asperges gemaakt.
    Britt gaf dit recept 5/5 sterren
  • Gemakkelijk, echt overheerlijk.
    Eddy gaf dit recept 5/5 sterren
  • Vervang room door soja cuisine room. Dit is 0% vet en ideaal bij koemelk allergie. (ook heel geschikt in puree of stamppot)
    Hermina gaf dit recept 5/5 sterren
  • Heerlijk recept! Ik heb er zelf gerookte zalm snippers doorheen gedaan.
    Kabee gaf dit recept 5/5 sterren
  • Meer reacties

Laat uw reactie achter