Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Walnotentaart recept
Walnotentaart recept

Walnotentaart


Ingrediënten


8

Bereidingswijze


Maak van de boter, basterdsuiker, bloem, zout en klein ei een deeg in de keukenmachine of met de mixer met deeghaken. Dit zandtaartdeeg even laten rusten in de koelkast. De walnoten hakken en wegzetten. Voor de vulling de suiker smelten op een klein vuur totdat deze egaal lichtbruin van kleur is. Doe er 1 eetlepel water druppelsgewijs bij. Verwarm de slagroom een beetje. Schenk onder voortdurend roeren de slagroom bij de suiker. Dan de gehakte walnoten toevoegen. Schenk de massa op een beboterd bord om wat af te koelen. Beboter een boterkoekvorm van 26 cm en druk de helft van het deeg hierin uit. Leg de vulling hierop en smeer het gelijkmatig uit. Dek af met de rest van het deeg. Bestrijk de taart met het losgeklopte ei. Bak hem in een oven van 200 graden C. in circa 40 minuten gaar en goudbruin.

Allergenen Informatie

Voor dit walnotentaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Walnotentaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies

  • Als je de bovenlaag uitrolt op aluminium folie tot deze de juiste grootte heeft kun je hem omgekeerd op het mengsel leggen. Voorzichtig het aluminiumfolie eraf halen en de bovenlaag ligt. Nu gaat hij ... Lees reactie
    Bezoeker gaf dit recept op 7 november 2013 5 uit 5 sterren
  • Mijn taart staat in de oven, inderdaad dat bovenste laagje is een ramp... alles staat nu door elkaar te pruttelen, afwachten! Het ruikt in ieder geval heerlijk!
    Bene gaf dit recept op 23 oktober 2011 5 uit 5 sterren
  • Het is inderdaad een heerlijke taart, maar misschien nog lekkerder is het wanneer de bovenlaag helemaal wordt weggelaten. Het walnotenmengsel wordt dan heerlijk krokant en de taart is wat minder macht... Lees reactie
    Lucie gaf dit recept op 15 oktober 2011 5 uit 5 sterren
  • De taart ziet er lekker uit, en dat is hij ook. Alleen de bovenste laag deeg valt niet mee om die er boven op te krijgen, blijft steeds aan je vingers plakken. Uiteindelijk er gewoon opgekwakt en er ... Lees reactie
    Bezoeker gaf dit recept op 27 september 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven