Walnotentaart

Walnotentaart

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Maak van de boter, basterdsuiker, bloem, zout en klein ei een deeg in de keukenmachine of met de mixer met deeghaken. Dit zandtaartdeeg even laten rusten in de koelkast. De walnoten hakken en wegzetten. Voor de vulling de suiker smelten op een klein vuur totdat deze egaal lichtbruin van kleur is. Doe er 1 eetlepel water druppelsgewijs bij. Verwarm de slagroom een beetje. Schenk onder voortdurend roeren de slagroom bij de suiker. Dan de gehakte walnoten toevoegen. Schenk de massa op een beboterd bord om wat af te koelen. Beboter een boterkoekvorm van 26 cm en druk de helft van het deeg hierin uit. Leg de vulling hierop en smeer het gelijkmatig uit. Dek af met de rest van het deeg. Bestrijk de taart met het losgeklopte ei. Bak hem in een oven van 200 graden C. in circa 40 minuten gaar en goudbruin.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit walnotentaart recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Reacties (4)

Gemiddelde score 10 / 10 in 4 reacties
 • Als je de bovenlaag uitrolt op aluminium folie tot deze de juiste grootte heeft kun je hem omgekeerd op het mengsel leggen. Voorzichtig het aluminiumfolie eraf halen en de bovenlaag ligt. Nu gaat hij zo de oven in. Ik ben benieuwd hoe hij eruit komt.
  Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
 • Mijn taart staat in de oven, inderdaad dat bovenste laagje is een ramp... alles staat nu door elkaar te pruttelen, afwachten! Het ruikt in ieder geval heerlijk!
  Bene gaf dit recept 5/5 sterren
 • Het is inderdaad een heerlijke taart, maar misschien nog lekkerder is het wanneer de bovenlaag helemaal wordt weggelaten. Het walnotenmengsel wordt dan heerlijk krokant en de taart is wat minder machtig. Het uitproberen waard!
  Lucie gaf dit recept 5/5 sterren
 • De taart ziet er lekker uit, en dat is hij ook. Alleen de bovenste laag deeg valt niet mee om die er boven op te krijgen, blijft steeds aan je vingers plakken. Uiteindelijk er gewoon opgekwakt en er doorheen geprutst. Eigenlijk dacht ik toen ik de taart in de oven zette: 'dat wordt niks'. Toch zag hij er heerlijk uit toen ik hem na 45 min. uit de oven haalde. Gelukkig was hij dat ook en ging deze walnotentaart niet naar onze buitenpoezen, zoals het recept van een dag vantevoren.
  Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter