AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Walnotentaart

8

Ingrediënten

Bereidingswijze

Walnotentaart recept Maak van de boter, basterdsuiker, bloem, zout en klein ei een deeg in de keukenmachine of met de mixer met deeghaken. Dit zandtaartdeeg even laten rusten in de koelkast. De walnoten hakken en wegzetten. Voor de vulling de suiker smelten op een klein vuur totdat deze egaal lichtbruin van kleur is. Doe er 1 eetlepel water druppelsgewijs bij. Verwarm de slagroom een beetje. Schenk onder voortdurend roeren de slagroom bij de suiker. Dan de gehakte walnoten toevoegen. Schenk de massa op een beboterd bord om wat af te koelen. Beboter een boterkoekvorm van 26 cm en druk de helft van het deeg hierin uit. Leg de vulling hierop en smeer het gelijkmatig uit. Dek af met de rest van het deeg. Bestrijk de taart met het losgeklopte ei. Bak hem in een oven van 200 graden C. in circa 40 minuten gaar en goudbruin.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit walnotentaart recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies

  • Als je de bovenlaag uitrolt op aluminium folie tot deze de juiste grootte heeft kun je hem omgekeerd op het mengsel leggen. Voorzichtig het aluminiumfolie eraf halen en de bovenlaag ligt. Nu gaat hij zo de oven in. Ik ben benieuwd hoe hij eruit komt.
  • Mijn taart staat in de oven, inderdaad dat bovenste laagje is een ramp... alles staat nu door elkaar te pruttelen, afwachten! Het ruikt in ieder geval heerlijk!
  • Het is inderdaad een heerlijke taart, maar misschien nog lekkerder is het wanneer de bovenlaag helemaal wordt weggelaten. Het walnotenmengsel wordt dan heerlijk krokant en de taart is wat minder machtig. Het uitproberen waard!
  • De taart ziet er lekker uit, en dat is hij ook. Alleen de bovenste laag deeg valt niet mee om die er boven op te krijgen, blijft steeds aan je vingers plakken. Uiteindelijk er gewoon opgekwakt en er doorheen geprutst. Eigenlijk dacht ik toen ik de taart in de oven zette: 'dat wordt niks'. Toch zag hij er heerlijk uit toen ik hem na 45 min. uit de oven haalde. Gelukkig was hij dat ook en ging deze walnotentaart niet naar onze buitenpoezen, zoals het recept van een dag vantevoren.
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /