MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Walnotentaart

Walnotentaart recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Maak van de boter, basterdsuiker, bloem, zout en klein ei een deeg in de keukenmachine of met de mixer met deeghaken. Dit zandtaartdeeg even laten rusten in de koelkast. De walnoten hakken en wegzetten. Voor de vulling de suiker smelten op een klein vuur totdat deze egaal lichtbruin van kleur is. Doe er 1 eetlepel water druppelsgewijs bij. Verwarm de slagroom een beetje. Schenk onder voortdurend roeren de slagroom bij de suiker. Dan de gehakte walnoten toevoegen. Schenk de massa op een beboterd bord om wat af te koelen. Beboter een boterkoekvorm van 26 cm en druk de helft van het deeg hierin uit. Leg de vulling hierop en smeer het gelijkmatig uit. Dek af met de rest van het deeg. Bestrijk de taart met het losgeklopte ei. Bak hem in een oven van 200 graden C. in circa 40 minuten gaar en goudbruin.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit walnotentaart recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Inloggen

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /