Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stroopwafels recept
Stroopwafels recept

Stroopwafels


Ingrediënten


45

Bereidingswijze


Maak van de wafelingrediŽnten een dik deeg door alle ingrediŽnten te kneden. Laat het deeg 45 minuten rijzen, liefst op een vochtig-warme plek. Kneed het dan opnieuw en verdeel vervolgens het deeg in balletjes ter grootte van een pingpongbal. Bereiding van de vulling: Verwarm de stroop en meng de andere ingrediŽnten er door. Leg dan een balletje deeg in een wafelijzer en bak het aan beide kanten gaar. Licht met een mes de wafel uit het ijzer en snijd de wafel open wanneer die nog warm is. Belangrijk is, laat het niet te lang liggen de wafel moet warm verwerkt worden. Besmeer de ene wafelhelft met de vulling en druk de andere helft er op.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit stroopwafels recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Stroopwafels heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.1 / 10 in 11 recensies

  • Kan ik ook buitenlandse stroop gebruiken? Wij wonen niet in nederland.
    Antonia gaf dit recept op 28 februari 2014 5 uit 5 sterren
  • Deze stroopwafels zijn lekker.
    Marcha Vlasma gaf dit recept op 29 oktober 2013 5 uit 5 sterren
  • Een kennis van mij heeft een professioneel wafelijzer (dat met een timer zodat het ijzer zelf open en dichtgaat) en hij gebruikt 50 gram deeg/stroopwafel. Als ik alle ingredienten bij elkaar optel, is... Lees reactie
    Astrid gaf dit recept op 5 augustus 2013 3 uit 5 sterren
  • Hoeveel stroopwafels haal je uit een kilo deeg?
    Peter gaf dit recept op 2 juni 2013 5 uit 5 sterren
  • Hoeveel wafels krijg je uit dit recept?
    Lotte gaf dit recept op 29 mei 2013 5 uit 5 sterren
  • Hoeveel stuks krijg je voor een portie?
    Niels gaf dit recept op 29 januari 2013 5 uit 5 sterren
  • Een kwestie van goed lezen Marjolein. Het staat er duidelijk! Verwarm de stroop en meng de andere ingrediŽnten (dus boter, basterdsuiker en kaneelpoeder) erdoor. Dus gewoon nog een keer proberen. Eet ... Lees reactie
    Dick gaf dit recept op 26 januari 2013 5 uit 5 sterren
  • Je kan hier Zeeuwse meisjestroop voor gebruiken.
    Bezoeker gaf dit recept op 3 januari 2013 5 uit 5 sterren
  • Het recept klopt niet, wij hadden de stroop door het beslag gedaan , zoals beschreven. En achteraf blijkt de stroop gemengt te moeten worden met basterdsuiker voor de vulling. Kortom: onduidelijk re... Lees reactie
    Marjolijn gaf dit recept op 30 augustus 2012 2 uit 5 sterren
  • Welke stroop kan men hiervoor gebruiken?
    Linssen gaf dit recept op 14 juni 2012 5 uit 5 sterren
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Tjakka, chia!
    De populariteit van chia reikt inmiddels verder dan de natuurwinkel. We hebben namelijk ontdekt dat slechts een paar zaadjes al een enorme boost aan eiwitten, voedingsvezels en gezonde vetzuren geven. Bovendien kan het helpen bij afvallen omdat het een vol gevoel geeft. Maar deze Superman onder de superfoods kan helaas ook negatieve gezondheidseffecten teweegbrengen.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven