Stroopwafels

Stroopwafels

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Maak van de wafelingrediŽnten een dik deeg door alle ingrediŽnten te kneden. Laat het deeg 45 minuten rijzen, liefst op een vochtig-warme plek. Kneed het dan opnieuw en verdeel vervolgens het deeg in balletjes ter grootte van een pingpongbal. Bereiding van de vulling: Verwarm de stroop en meng de andere ingrediŽnten er door. Leg dan een balletje deeg in een wafelijzer en bak het aan beide kanten gaar. Licht met een mes de wafel uit het ijzer en snijd de wafel open wanneer die nog warm is. Belangrijk is, laat het niet te lang liggen de wafel moet warm verwerkt worden. Besmeer de ene wafelhelft met de vulling en druk de andere helft er op.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit stroopwafels recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (11)

Gemiddelde score 9.1 / 10 in 11 reacties
 • Deze stroopwafels zijn lekker.
  Marcha Vlasma gaf dit recept 5/5 sterren
 • Hoeveel stroopwafels haal je uit een kilo deeg?
  Peter gaf dit recept 5/5 sterren
 • Ik houd van stroopwafels. Mmm lekker.
  Onbekend gaf dit recept 5/5 sterren
 • Kan ik ook buitenlandse stroop gebruiken? Wij wonen niet in nederland.
  Antonia gaf dit recept 5/5 sterren
 • Een kennis van mij heeft een professioneel wafelijzer (dat met een timer zodat het ijzer zelf open en dichtgaat) en hij gebruikt 50 gram deeg/stroopwafel. Als ik alle ingredienten bij elkaar optel, is dat ~950 gram, dus er kunnen bijna 20 wafels uit. Ik heb eenzelfde recept ook elders gevonden en daar wordt gezegd dat er 10 uitkunnen. Dus hangt een beetje af hoe groot je de balletjes draait (wij wegen ze meestal tot op 50 gram +- 1-2 g nauwkeurig). Ikzelf doe iets minder boter en suiker in het recept, aangezien mijn ervaring is dat het vet anders uit het ijzer druipt. Uiteraard moet de stroop en het wafeldeeg apart van elkaar worden gehouden!
  Astrid gaf dit recept 3/5 sterren
 • Hoeveel wafels krijg je uit dit recept?
  Lotte gaf dit recept 5/5 sterren
 • Hoeveel stuks krijg je voor een portie?
  Niels gaf dit recept 5/5 sterren
 • Een kwestie van goed lezen Marjolein. Het staat er duidelijk! Verwarm de stroop en meng de andere ingrediŽnten (dus boter, basterdsuiker en kaneelpoeder) erdoor. Dus gewoon nog een keer proberen. Eet smakelijk.
  Dick gaf dit recept 5/5 sterren
 • Je kan hier Zeeuwse meisjestroop voor gebruiken.
  Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
 • Het recept klopt niet, wij hadden de stroop door het beslag gedaan , zoals beschreven. En achteraf blijkt de stroop gemengt te moeten worden met basterdsuiker voor de vulling. Kortom: onduidelijk recept, en de smaak niet kunnen testen jammer!
  Marjolijn gaf dit recept 2/5 sterren
 • Meer reacties

Laat uw reactie achter