Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stroopwafels recept
Stroopwafels recept

Stroopwafels


Ingrediënten


45 3

Bereidingswijze


Maak van de wafelingrediŽnten een dik deeg door alle ingrediŽnten te kneden. Laat het deeg 45 minuten rijzen, liefst op een vochtig-warme plek. Kneed het dan opnieuw en verdeel vervolgens het deeg in balletjes ter grootte van een pingpongbal. Bereiding van de vulling: Verwarm de stroop en meng de andere ingrediŽnten er door. Leg dan een balletje deeg in een wafelijzer en bak het aan beide kanten gaar. Licht met een mes de wafel uit het ijzer en snijd de wafel open wanneer die nog warm is. Belangrijk is, laat het niet te lang liggen de wafel moet warm verwerkt worden. Besmeer de ene wafelhelft met de vulling en druk de andere helft er op.

Allergenen Informatie

Voor dit stroopwafels recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Stroopwafels heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.1 / 10 in 11 recensies

  • Kan ik ook buitenlandse stroop gebruiken? Wij wonen niet in nederland.
  • Deze stroopwafels zijn lekker.
  • Een kennis van mij heeft een professioneel wafelijzer (dat met een timer zodat het ijzer zelf open en dichtgaat) en hij gebruikt 50 gram deeg/stroopwafel. Als ik alle ingredienten bij elkaar optel, is... Lees reactie
  • Hoeveel stroopwafels haal je uit een kilo deeg?
  • Hoeveel wafels krijg je uit dit recept?
  • Hoeveel stuks krijg je voor een portie?
  • Een kwestie van goed lezen Marjolein. Het staat er duidelijk! Verwarm de stroop en meng de andere ingrediŽnten (dus boter, basterdsuiker en kaneelpoeder) erdoor. Dus gewoon nog een keer proberen. Eet ... Lees reactie
  • Je kan hier Zeeuwse meisjestroop voor gebruiken.
  • Het recept klopt niet, wij hadden de stroop door het beslag gedaan , zoals beschreven. En achteraf blijkt de stroop gemengt te moeten worden met basterdsuiker voor de vulling. Kortom: onduidelijk re... Lees reactie
  • Welke stroop kan men hiervoor gebruiken?
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Scherpe kantjes
    Het mag voor sommigen een futiliteit zijn; voor mij draagt het soort bestek en servies waarmee ik eet bij aan de kwaliteit van de maaltijd. Zo smaakt voedsel bijvoorbeeld een stuk minder lekker als er plastic bestek in het spel is, of als het van een wegwerpbord eet dat half is vervormd door de hitte van de maaltijd. Echt bestek en echt servies maken zeker het verschil.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven