Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stroopwafels recept
Stroopwafels recept

Stroopwafels


Ingrediënten


printad
45 3

Bereidingswijze


Maak van de wafelingrediŽnten een dik deeg door alle ingrediŽnten te kneden. Laat het deeg 45 minuten rijzen, liefst op een vochtig-warme plek. Kneed het dan opnieuw en verdeel vervolgens het deeg in balletjes ter grootte van een pingpongbal. Bereiding van de vulling: Verwarm de stroop en meng de andere ingrediŽnten er door. Leg dan een balletje deeg in een wafelijzer en bak het aan beide kanten gaar. Licht met een mes de wafel uit het ijzer en snijd de wafel open wanneer die nog warm is. Belangrijk is, laat het niet te lang liggen de wafel moet warm verwerkt worden. Besmeer de ene wafelhelft met de vulling en druk de andere helft er op.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit stroopwafels recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.1 / 10 in 11 recensies

 • Deze stroopwafels zijn lekker.
 • Hoeveel stroopwafels haal je uit een kilo deeg?
 • Ik houd van stroopwafels. Mmm lekker.
 • Kan ik ook buitenlandse stroop gebruiken? Wij wonen niet in nederland.
 • Een kennis van mij heeft een professioneel wafelijzer (dat met een timer zodat het ijzer zelf open en dichtgaat) en hij gebruikt 50 gram deeg/stroopwafel. Als ik alle ingredienten bij elkaar optel, is dat ~950 gram, dus er kunnen bijna 20 wafels uit. Ik heb eenzelfde recept ook elders gevonden en daar wordt gezegd dat er 10 uitkunnen. Dus hangt een beetje af hoe groot je de balletjes draait (wij wegen ze meestal tot op 50 gram +- 1-2 g nauwkeurig). Ikzelf doe iets minder boter en suiker in het recept, aangezien mijn ervaring is dat het vet anders uit het ijzer druipt. Uiteraard moet de stroop en het wafeldeeg apart van elkaar worden gehouden!
 • Hoeveel wafels krijg je uit dit recept?
 • Hoeveel stuks krijg je voor een portie?
 • Een kwestie van goed lezen Marjolein. Het staat er duidelijk! Verwarm de stroop en meng de andere ingrediŽnten (dus boter, basterdsuiker en kaneelpoeder) erdoor. Dus gewoon nog een keer proberen. Eet smakelijk.
 • Je kan hier Zeeuwse meisjestroop voor gebruiken.
 • Het recept klopt niet, wij hadden de stroop door het beslag gedaan , zoals beschreven. En achteraf blijkt de stroop gemengt te moeten worden met basterdsuiker voor de vulling. Kortom: onduidelijk recept, en de smaak niet kunnen testen jammer!
Alle recencies bekijken


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Nieuwe Recepten
  Nu op ons forum
  Column
  Lees de column van Hilde Geef mij je hart
  Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

  Lees verder Meer columns
  Meedoen
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven